Sint Spektakel
Image default
Aanbiedingen

4 manieren waarop u een mezzanine vloer kunt inzetten in uw pand

Droomt u er ook wel eens van om een extra verdieping in uw pand te hebben? En denkt u er dan ook wel eens over na wat u met al die extra ruimte zou kunnen doen? Het mooie aan een mezzanine vloer is dat het een zeer veelzijdig ‘beestje’ is. In te zetten als extra ruimte voor het opslaan van goederen, als werkplaats, voor het creëren van extra kantoorruimte én als showroom. Een zeer veelzijdige vloer dus die voor meerdere situaties een uitkomst kan bieden. Hieronder zullen we alle vier de manieren waarop u een mezzanine vloer in uw pand kunt inzetten verder toelichten.

 

1: als extra ruimte voor het opslaan van goederen

Het kan voorkomen dat u dankzij een enorme groei van uw bedrijf plots kampt met te weinig ruimte voor het opslaan van alle goederen. Ruimtegebrek is overigens ook één van de belangrijkste redenen waarom ondernemers kiezen voor een mezzanine vloer. Want met zo’n vloer kunt u uw opslagruimte in één keer verdubbelen. Zo kunt u weer even vooruit!

 

2: als werkplaats

Veel ondernemers zijn in de veronderstelling dat een mezzanine vloer een beperkt draagvermogen heeft. Zij hebben het echter helemaal mis. Een mezzanine vloer mag dan wel zelfdragend zijn en van een lichtgewicht metaal worden gemaakt, het draagvermogen is uitzonderlijk groot. Zo kan het draagvermogen oplopen tot wel 3500(!) kilo per vierkante meter. Dit maakt de vloer zeer geschikt om als werkplaats te gebruiken.

 

3: voor het creëren van extra kantoorruimte

Een andere optie is om er kantoorruimtes van te maken. Soms komt men immers niet op de werkvloer ruimte tekort, maar juist op kantoor. Wanneer werknemers hutjemutje op elkaar moeten werken, gaat dat vaak ten kosten van de productiviteit en kwaliteit van het opgeleverde werk. Een mezzanine vloer biedt dan ook de mogelijkheid om extra kantoorruimte te creëren.

 

4: als showroom

Hadden we al iets gezegd over het enorme draagvermogen van mezzanine vloeren? Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat een dergelijke vloer vaak ingezet wordt als showroom, bijvoorbeeld bij een autogarage. Met een draagvermogen van maar liefst 3500 kilo per vierkante meter, kunt u behoorlijk wat auto’s op de extra verdieping showen!

 

https://www.noltemezzanine.nl/