Sint Spektakel
Image default
Aanbiedingen

Carrière groei

werk zoeken

“Anti-slavery” leest samen met de bibliotheek met de beste non-fictieliteratuur, samenvattend Smart Reading, vier boeken over opinieleiders, visionairs, de beste zakenmensen van vroeger en nu. Wat hiervan is gekomen en wat de moeite waard is om te leren van degenen die het netelige pad naar succes al zijn gepasseerd, lees het artikel!
Henry Ford, of niet alleen auto’s

Al bijna een eeuw (we vieren ons honderdjarig bestaan ​​in 2022) is Henry Ford’s boek My Life, My Achievements een naslaggids voor zakendoen voor de meeste succesvolle ondernemers. Volgens Ford moet elke activiteit de wereld verbeteren. Als we kijken naar het aanhoudende succes van het bedrijf, zijn we klaar om te geloven dat de oprichter erin geslaagd is het geheim van succes te vinden.

Belangrijke gedachten in het boek:

Rijkdom en geluk worden alleen verkregen door eerlijk werk.
Het doel bepaalt de middelen; eenvoud heeft de voorkeur; u moet de tijd en energie van de medewerker besparen.
Het eerste economische principe is arbeid. Menselijke arbeid die de natuur verandert.
Het morele principe is het mensenrecht op de resultaten van zijn arbeid. En dit recht is heilig. Een werkende moet van de samenleving ontvangen wat hij aan de samenleving geeft.

Alibaba of Rogue-Free Success

Nu is het moeilijk om iemand te vinden die minstens één keer een bestelling op AliExpress heeft geplaatst. De oprichter van het bedrijf is Jack Ma, wiens succes en principes worden beschreven in het boek “Alibaba. The House That Jack Ma Built ”is een van degenen die weten hoe ze moeten leren en vooruit moeten denken. In 2019 is het bedrijf al lang een model geworden voor zaken in de 21e eeuw, een perfecte combinatie van provincialisme en globalisme, traditie en onverschrokken nieuwigheid, aandacht voor mensen en werken met big data.

Belangrijke gedachten in het boek:

Niets kan als vanzelfsprekend worden beschouwd; het is noodzakelijk om scherp geïnteresseerd te zijn in wat er in de wereld gebeurt.
Wees niet bang voor zelfs de krachtigste tegenstanders: een olifant zal een mier niet vertrappen als de mier lenig genoeg is.
Verander zwakte in kracht, omarm verandering met vreugde, wees een team en sta op je hoofd om je perspectief te veranderen.
Geluk levert een miljoen op, waarvoor je alles kunt kopen wat je maar wilt, maar miljarden zijn een zware verantwoordelijkheid.

Steve Jobs, of Apple van de appelboom

We leven in de toekomst en merken het zelf niet. Ondertussen wordt de toekomst gemaakt door mensen die niet bang zijn om in het verleden te kijken en soms het heden op te offeren. De persoonlijkheid van Jobs kan op veel manieren worden bekeken, net zoals meningen over Apple-producten of de plaats die technologie in ons leven heeft ingenomen volledig tegengesteld kunnen zijn. Eén ding valt niet te ontkennen: succes is bijna altijd een netelige weg vol fouten. Maar het zijn fouten en mislukkingen, zoals het boek Steve Jobs bewijst, die je sterker maken en je verder helpen.

Belangrijke gedachten in het boek:

Je moet nooit stoppen met in jezelf te geloven. Zelfs als iedereen stopte, zelfs als het 20 keer niet lukte – wat als het maar 21 is dat zal lukken?
Je moet alles goed doen. Zelfs iets dat niemand ooit zal zien.
Om hele dingen te doen, is een hele benadering nodig.
De koper heeft niet altijd gelijk.

Wat vind je daarvan …?

Onvoorspelbaar. Ambitieus. Kent Russisch. Hij sprak op een conferentie in Krasnodar. Stuurde een mannequin de ruimte in. Hij wil Mars bevolken. Net als bij Steve Jobs kan Musk op heel verschillende manieren worden bekeken, en toch mag wat hij doet om de ruimte te veroveren en problemen op aarde op te lossen, niet worden onderschat. De visie, opvattingen over vooruitgang en moderne bedrijfsstrategieën van zo iemand moeten natuurlijk echt inspirerend zijn … En dit is echt zo, wat duidelijk wordt aangetoond door het boek “Elon Musk. Tesla, SpaceX en de weg naar de toekomst. “

Belangrijke gedachten in het boek:

De mensheid zal alleen een gegarandeerde toekomst hebben als het probleem van hernieuwbare energie is opgelost en een zelfvoorzienende beschaving op een andere planeet is gevestigd. Dit doel vormt de kern van elk Musk-project.
Reputatie is cruciaal voor succes, dus u moet deze vanaf het begin in de gaten houden.
Wie u ook bent, beleggingen komen niet zomaar in uw zak en ook bent u niet verzekerd voor onverwachte, niet te voorspellen levensgevaar.
Moed, innovatie, openheid en out-of-the-box denken zijn belangrijke kwaliteiten van een 21e-eeuwse ondernemer.

****

Geloof in jezelf, soms zelfs een blinde overtuiging dat alles goed komt, de afwezigheid van angst voor fouten en het besef dat je werk meer moet opleveren dan alleen persoonlijk succes – dit zijn misschien de algemene ideeën die in elk verhaal terug te vinden zijn van het leven, mensen die de wereld hebben veranderd die we gewend zijn. Laten we meer nuttige boeken lezen en verstandig een carrière opbouwen 🙂

 

https://vacatures.today/cat/HR12.html

https://www.vindazo.be