Sint Spektakel
Image default
Zakelijke dienstverlening

Financiële doelen voor het nieuwe jaar

Of het nu gaat om de tien miljoen ‘Nieuwjaar, nieuwe ik’-berichten die je op sociale media ziet, de traditie van het maken van goede voornemens voor het nieuwe jaar of gewoon de schok van hoe duur de feestperiode kan zijn, het is niet ongebruikelijk dat je de balans opmaakt en jezelf wat financiële doelen voor het nieuwe jaar te stellen in de eerste dagen van januari.

Top 5 financiële doelen voor het nieuwe jaar

1. Begin met budgetteren

Of je nu begint met zoiets eenvoudigs als “Ik ga deze maand maar € X uitgeven aan uitgaan” of ga helemaal los en schrijf voor jezelf een budgetdocument met kleurcodering, te beginnen budgetteren is een van de meest effectieve en haalbare financiële doelen voor het nieuwe jaar.

En dat is niet alleen omdat het u helpt geld te besparen (en schulden sneller af te lossen). Het helpt je ook bewust te worden van je geld en hoe je het uitgeeft, daarbij is het belangrijk dat je op de hoogte bent van bestaande BKR coderingen, hier kun je alle BKR coderingen vinden actief kunnen zijn op je naam.

We houden van een goed budget. Zorg ervoor dat u enkele van onze artikelen over budgettering leest om een idee te krijgen waar u moet beginnen!

2. Meer informatie over geld

Een van de beste dingen die u kunt doen om u te helpen beter met geld om te gaan, is leren over geld en persoonlijke financiën. Net als budgetteren, geeft het leren over geld je de kennis en het begrip om op je geld te letten en betere geldgewoonten te ontwikkelen. Steeds meer mensen kiezen voor 100 tot 300 euro leningen.

In feite zou een van je financiële doelen voor het nieuwe jaar gewoon kunnen zijn “lees een boek over persoonlijke financiën”.

Natuurlijk zijn er duizend boeken over persoonlijke financiën, maar hier bij Bamboo zijn we vooral dol op The Financial Diet: A Total Beginner’s Guide to Goed worden met geld. Dit komt omdat het over persoonlijke financiën gaat op een manier die niet saai of moeilijk te begrijpen is.

We vinden het ook erg leuk dat het niet alleen over sparen en rentetarieven gaat, maar ook over veranderingen in levensstijl dat kan veel opleveren.

Houd er echter rekening mee dat sommige van hun adviezen specifiek zijn voor de Verenigde Staten. Dat gezegd hebbende, de meeste van hun adviezen – over budgetteren, geld-mindset, sparen, enz … – zijn absoluut perfect. Het is de moeite van het bekijken waard.

En als je geen tijd hebt om een boek te lezen, hebben ze ook een YouTube-kanaal dat ook de moeite van het bekijken waard is.

3 . Schulden afbetalen

Als je in de stemming bent om jezelf ambitieuze financiële doelen te stellen voor het nieuwe jaar, is het aflossen van een deel van je schuld een fantastische keuze.

Niet alleen zult u uw kredietscore beginnen te verbeteren, maar u zult ook uzelf geld besparen. Dat komt omdat het vervroegd aflossen van schulden meestal goedkoper is dan het over de volledige looptijd aflossen.

4. Focus op je carrière

Een andere geweldige manier om je financiële situatie in 2022 te verbeteren, is niet het budgetteren of het afbetalen van schulden, maar het binnenhalen van meer geld.

Als er een promotie is die je hebt gedaan je oog hebt gekregen op je werk of een baan waarop je graag zou willen solliciteren, waarom zou je 2022 niet het jaar maken waarin je actieve stappen onderneemt om dit te bereiken?

En focussen op je carrière hoeft geen enge taak. Je zou er versteld van staan hoeveel verschil het maken van een paar uur per week voor professionele ontwikkeling – misschien blogs of werkgerelateerde boeken te lezen of aan je cv te werken of freelance-optredens op te pakken of je soft skills te verbeteren – kan maken voor je carrière.

5. Start een noodfonds, nestei of spaarpot

OK, OK, dit zijn niet de meest opwindende financiële doelen voor het nieuwe jaar. Verre van eigenlijk.

Maar, zoals Huey Lewis en The News zo graag zeiden, soms is het hip om vierkant te zijn.

En dat terwijl het misschien niet de coole allure van het verbeteren van je carrière of het bevrijdende gevoel van het afbetalen van je schuld, stel je voor hoeveel stress je jezelf zou kunnen besparen als je weet dat je een regenachtige dag geld had weggestopt voor wanneer de tijden moeilijk worden?

Of, nog beter, een aardig stuk spaargeld dat je — met wat meer werk — zou kunnen helpen om uit de huurval te komen en op de vastgoedladder te komen?

Heb je een aantal financiële doelen voor het nieuwe jaar in gedachten? Als dat zo is, zorg er dan voor dat je de andere berichten op onze blog bekijkt, het is van boven naar beneden gestapeld met tips en trucs om je te helpen geld te besparen en je financiën op orde te brengen!

https://www.leningenhypotheek.com/1000-euro-lenen/