Sint Spektakel
Image default
Auto's en Motoren

Hoe belangrijk is het om je automaat te spoelen?

 Of je nou in een auto rijdt die op schakel rijdt of in een automatische auto rijdt, allebei de auto’s hebben regelmatig onderhoud nodig. Ook bij een elektrische is het erg belangrijk om regelmatig onderhoud uit te laten voeren en niet alleen maar de standaard keuring. Je automaatbak spoelen is ook erg belangrijk om problemen vroegtijdig te voorkomen. Voornamelijk zijn het dealers die je vertellen dat het niet nodig is om je automaatbak te spoelen omdat dit onderhoud voor hun is waar ze geen tijd voor hebben. 

Hoe belangrijk is het om je automaat te spoelen?

Het spoelen van je automaat is juist heel belangrijk, dat weten alle specialisten maar al te goed. Als je slippen met je auto wilt voorkomen, slecht schakelen of meer dan is het zeker aan te raden om je automaatbak te laten spoelen. Het spoelen van je automaat is binnen anderhalf uur gedaan en je auto kan er dan weer jaren tegenaan. Het spoelen van je automaat blijft altijd goedkoper dan het vervangen van je automaatbak. 

Hoe gaat het spoelen te werk?

Het spoelen van een automaatbak gaat te werk door eerst de auto aan te sluiten op een speciale spoelmachine. Op deze spoelmachine wordt de auto op temperatuur gebracht en 2 verschillende fases op uitgevoerd. De eerste fase bestaat uit het reinigen van de automaatbak en fase twee bestaat uit het vervangen van de olie. Als de auto op temperatuur is gebracht dan zal fase één beginnen met het verwijderen van al het vuil en slib uit de automaatbak met een speciaal reinigingsmiddel. Wanneer dit klaar is zal fase twee beginnen met het verwijderen van de olie en het vervangen van de olie van hoogwaardige kwaliteit. De oude olie wordt voor 90% vervangen door de nieuwe olie.