Sint Spektakel
Image default
Financieel

Hoe werken bitcoins? Een overzicht van hoe bitcoins werken

De cryptografie achter het Cryptography-valutaproject is al jaren een mysterie aan veel buitenstaanders. Veel publicaties in de afgelopen vijf jaar hebben zich afgevraagd hoe Bitcoins werken, of waarom zij het beschouwen voldoende om te gebruiken als een vorm van particuliere investeringen. Alleen toen ik betrokken raakte bij de investeringsgemeenschap die ik echt begon te begrijpen hoe het werkt en waarom het anders is dan traditionele methoden om in andere gebieden te beleggen. Dit artikel zal enkele van de redenen bekijken waarom ik het zo uniek acht en hoe het kan een revolutie teweegbrengen in de manier waarop u in de toekomst investeert.

  

Om te beginnen is er geen centrale autoriteit of regelsagentschap die de cryptocurrency-markt bestuurt.

Dit maakt het kwetsbaar voor illegale activiteit van zowel overheids- als niet-gouvernementele organisaties. Traditionele beleggers zijn traditioneel vertrouwd op regelgevende instanties of de wet om de handelsactiviteiten van de valuta te beheersen. Met bitcoins heb je het vermogen om te transacties zonder deze tussenpersonen, en daarom maakt deze functie ze extreem bestand tegen illegale activiteit. Traditionele vormen van investeren zoals treasury-rekeningen of obligaties nemen ook aan dat een of een ander lichaam op de markt kijkt om ervoor te zorgen dat het goed is geïnvesteerd en dat er transparantie is in hoe het geld wordt gebruikt.

 

Een ander voordeel dat het bitcoins uniek systeem opvalt, is het vermogen om kortdurende en lange termijn te handelen met volledige privacy. Traditionele investeringen zoals treasury-rekeningen en obligaties alleen in bepaalde tijden, meestal tijdens overheids- en economische beleidsbetalingen. Beleggers die hen voor deze lengte van de tijd hebben, zouden nooit dromen om ze te verkopen, en de enige manier om toegang te krijgen tot het kapitaal zou zijn via overheidsinstellingen zoals de federale reserve of andere centrale banken. Daarentegen kunnen beleggers in het systeem kopen en verkopen wanneer ze het gevoel hebben, en het enige dat zal worden onthuld in de transactie is de openbare sleutel die ermee inhoudt. Er is vrijwel geen risico voor langetermijnbelegger en de liquiditeitsfactor zorgt ervoor dat er altijd geld beschikbaar is om te investeren.

 

Maar misschien is het belangrijkste kenmerk van hoe bitcoins werken, is het schijnbare beroep op alle soorten mensen. In tegenstelling tot traditionele investeringsvoertuigen zoals obligaties en aandelen, maakt het er niet toe of u een langetermijnbelegger of een daghandelaar bent. Er is absoluut geen minimum of maximaal geldbedrag dat u moet investeren om aan de slag te gaan; Wat meer is, hoeft u de valuta voor een langere periode niet vast te houden om aanzienlijke winsten te zien, omdat de prijs dagelijks verandert, en u kunt eenvoudig de oude verkopen en nieuwe krijgen.

 

Nu je weet hoe je bitcoins werkt, kun je meteen beginnen met investeren!

De eenvoudigste manier is om een hardwareportefeuille zoals de Agrcrüm Xoom te gebruiken, die wordt ondersteund door een beveiligde server. Houd er echter rekening mee dat het je geen 100% bescherming geeft tegen hackers of andere risico’s, maar het is zeker goed genoeg voor de meeste normale mensen. Na het installeren van de software kunt u doorgaan en de Electrum-portemonnee downloaden. En dan ben je klaar om te gaan!

 

Een laatste ding dat je nodig hebt om in gedachten te houden over hoe bitcoins werken? In tegenstelling tot reguliere investeringsseffecten, hoeft u zich geen zorgen te maken over uw portfoliobezetting of andere langetermijnbesluiten die uw portefeuille beïnvloeden. Met alleen de kracht van uw computer en internet kunt u in realtime transacties maken en uzelf bijhouden over wat er in de markt gebeurt. Dit is hoe bitcoins werken, en zo kan jullie ook de vruchten plukken om je eigen stukje van de toekomst te hebben.

Krijg meer informatie hier BitcoinMeester