Sint Spektakel
Image default
Zorg

Pijn in gewrichten snel verminderen

Krijg je ineens klachten aan je gewrichten dan kan dat als heel vervelend worden ervaren. Maar de manueel therapeut in Almelo kan je helpen met het verminderen van de pijnlijke klachten als met het verhelpen van de klachten. Het ligt aan de situatie hoe snel je van de klachten af bent, maar het verminderen van de klachten kan je ook al een hele verlichting bieden en dat is natuurlijk wel fijn wanneer je door de klachten die je in de gewrichten ervaart niet meer de dagelijkse activiteiten kunt doen. De beperking kan je in veel dingen tegenhouden en hier moet je natuurlijk zo snel mogelijk weer van af. 

Waar bevinden de klachten zich in je lichaam?

Wanneer je klachten ervaart en dit zich niet in je spieren bevindt dan kan je beter zo snel mogelijk contact opnemen met de manueel therapeut in Almelo. Wanneer je er namelijk op tijd bij bet dan zal het herstel ook minder lang duren en kan je direct gaan werken aan het verbeteren va n de klachten, dan dat je hier nog lang mee loopt en het meer stuk maakt. Dan duurt uiteindelijk het heel proces een stuk langer en heb je langer last van de klachten wat je natuurlijk niet graag wilt. 

Verschil tussen spier- en gewrichtsklachten

Hoe weet je nou dat de spieren niet de klachten veroorzaken, maar dat dit de gewrichten zijn. Je kunt at voelen doordat je in een spier drukt waar de pijn ongeveer zit. Geeft dit een ondraaglijke pijn, omdat de spier zelf zeer doet of omdat deze tegen en gewricht drukt dat in de buurt ligt. Mocht je er zelf niet uitkomen, kan je dit altijd vragen aan de dokter of eerste en afspraak maken bij de fysio therapeut, die je dan weer kan doorverwijzen naar de manueel therapeut in Almelo.