Sint Spektakel
Image default
Tuin en buitenleven

Planten voor beginners: makkelijk te onderhouden groen voor in je tuin

Voor beginnende tuiniers kan het overweldigend zijn om te bepalen welke planten geschikt zijn voor hun tuin. Gelukkig zijn er tal van planten die gemakkelijk te onderhouden zijn en perfect zijn voor beginners. Deze planten hebben minimale zorg nodig, zijn veerkrachtig en gedijen goed in verschillende omstandigheden. In dit artikel bespreken we enkele planten die ideaal zijn voor beginners, zodat je je tuin kunt vullen met prachtig groen. Doe je dit liever niet zelf en wil je hulp inschakelen? LEF hoveniers Dordrecht helpen je graag! 

6 planten voor beginners

1. Vetplanten en cactussen: Vetplanten en cactussen zijn perfect voor beginners, omdat ze weinig water nodig hebben en tolerant zijn ten opzichte van verwaarlozing. Ze gedijen goed in droge omstandigheden en voegen een mooie textuur en vorm toe aan je tuin.

2. Lavendel: Lavendel is een populaire keuze vanwege zijn geurige bloemen en het feit dat het een sterke plant is. Het vereist minimale verzorging en kan goed groeien in zonnige gebieden met goed doorlatende grond.

3. Hosta: Hosta’s zijn geliefd om hun prachtige bladeren en zijn gemakkelijk te onderhouden. Ze doen het goed in halfschaduw tot schaduwrijke gebieden en vereisen regelmatig water geven. Hosta’s zijn er in verschillende variĆ«teiten, waardoor je een verscheidenheid aan kleuren en bladvormen kunt toevoegen aan je tuin.

4. Geraniums: Geraniums zijn sterke planten die bloeien in de zomer en weinig onderhoud vereisen. Ze gedijen in zowel volle zon als halfschaduw en hebben regelmatig water nodig. Geraniums zijn er in verschillende kleuren en voegen een vrolijke sfeer toe aan je tuin.

5. Varens: Varens zijn uitstekende keuzes voor schaduwrijke tuinen. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en gedijen goed in vochtige omgevingen. Varens voegen een weelderige en groene uitstraling toe aan je tuin en kunnen zowel in potten als in de grond worden geplant.

6. Sedums: Sedums, ook wel vetkruid genoemd, zijn succulente planten die goed gedijen in zonnige en droge omstandigheden. Ze hebben weinig water nodig en zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Sedums zijn er in verschillende vormen en kleuren, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor beginners.

Het kiezen van deze gemakkelijk te onderhouden planten voor je tuin kan een geweldige manier zijn om je groene vingers te ontwikkelen en je vertrouwen te vergroten als beginnende tuinier. Ze bieden schoonheid en plezier zonder al te veel inspanning, zodat je kunt genieten van een prachtige tuin zonder je overweldigd te voelen.