Sint Spektakel
Image default
Aanbiedingen

Propyleenglycol vs plantaardige glycerine. Wat is het verschil?

Een elektronische sigaret verdampt vloeistof, die opgebouwd is uit drie hoofdbestanddelen: een basisvloeistof, smaakstoffen en nicotine. De basisvloeistof fungeert als een drager voor de smaakstoffen en nicotine. Deze basisvloeistof wordt samengesteld uit propyleenglycol en plantaardige glycerine, waarbij de verhouding tussen deze twee componenten van invloed is op je dampervaring. Laten we het verschil tussen propyleenglycol (PG) en plantaardige glycerine (VG) bekijken.

Plantaardige glycerine (VG)

Plantaardige glycerine, afgekort als VG, wordt meestal gewonnen uit plantaardige oli├źn en heeft een zoete smaak. VG wordt ook gebruikt in cosmetische producten om vocht vast te houden en is te vinden in voedsel en medicijnen. Tot op heden zijn er geen veelvoorkomende allergische reacties gemeld bij het gebruik van VG.

In een e-liquid zorgt VG voor een zachter gevoel in de keel bij het inhaleren. De smaak is minder intens, maar zoeter. VG draagt bij aan de productie van damp tijdens het gebruik van een e-sigaret.

Propyleenglycol (PG)

Propyleenglycol is een oplosmiddel voor de kleur- en smaakstoffen in e-liquid. Het wordt ook gebruikt als dampvloeistof in rookmachines, zoals die in discotheken, en in cosmetica om vocht vast te houden. PG is over het algemeen veilig en goedgekeurd voor consumentengebruik, maar sommige mensen kunnen allergisch zijn voor PG.

Een e-liquid die voor 100% uit propyleenglycol bestaat, produceert gematigde damp met een intense smaak. Hierdoor is het gevoel in je keel bij het inhaleren relatief krachtig.

De juiste verhouding

De meeste mensen gebruiken e-liquids die zowel propyleenglycol als plantaardige glycerine bevatten. De meest gangbare verhouding voor een goede “throat hit” is 70% PG en 30% VG. Als je een zachtere en vollere dampervaring wilt, kun je het beste kiezen voor 30% PG en 70% VG. Een 50/50 verhouding is ook een optie. Als je grote dampwolken wilt produceren, heb je een e-liquid nodig met meer dan 70% VG.

Je kunt de gewenste PG/VG-verhouding bestellen op https://www.propyleenglycol.com/.

 

https://www.propyleenglycol.com/