Sint Spektakel
Image default
Huishoudelijk

Tips voor het kopen van een wasrek

Tips voor het kopen van een wasrek

Bij het kopen van een Wasrek zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. Wij geven je een aantal tips zodat je zeker geen miskoop hebt. Zo is het handig om een model te kiezen wat je kan in- en uitklappen. Dit is handig voor het opbergen, want je wil hem natuurlijk niet de hele week in de kamer laten staan. Soms bestaan deze ook uit meerdere delen en dat kun je weer gebruiken om hem langer te maken. Je hebt immers nooit genoeg ruimte om de was op te hangen. Want iedereen houd wel eens een schoonmaak ronden waarbij het rek in de uitgeklapte stand nog steeds vol hangt. 

Daarnaast zijn er ook modellen die voorzien zijn van een elektrisch gedeelte. In de winter stop je de stekker erin en dan droogt de was ook nog steeds. Dit is een stuk goedkoper als een wasdroger, want dat zijn energievreters. Daarnaast is het ook handig als er plastic steuntjes onder zitten. Veel mensen hebben laminaat in huis en als je het rekje verplaatst dan wil je geen krassen. Eventueel kun je dit zelf ook maken door er wat viltjes aan de onderkant te plakken. Zorg dat deze dan goed dik zijn, want dan weet je ook zeker dat het andere gedeelte van het wasrek niet over de grond schuurt.

Voor de kleine huishoudens

Voor de kleine huishoudens is er natuurlijk ook een wasrek. Dit is een vraag die wij regelmatig krijgen bij 5top. Er zijn tientallen modellen die je aan de deur van een kamer kunt hangen. Ook zou je deze in de zomer aan je balkon kunnen vastmaken als je op een flat woont. Het voordeel is dat je daarvoor geen fysieke ruimte nodig hebt, maar je moet wel oppassen dat je hem niet te zwaar belaad. Anders kan hij namelijk van de deur afvallen.