Sint Spektakel
Image default
Woningen

Wat is een doorstroomboiler?

Een doorstroomboiler is een innovatieve oplossing voor het direct verwarmen van water zonder tussenkomst van een voorraadvat. In tegenstelling tot traditionele boilers, die water opslaan en constant op temperatuur houden, begint een doorstroomboiler pas met het verwarmen van water zodra de kraan wordt opengedraaid. Je hebt hiermee dus altijd direct warm water tot je beschikking, zonder te moeten wachten. 

De werking van de doorstroomboiler 

Zodra je de warmwaterkraan opent, stroomt het koude water door de doorstroomboiler. Sensoren in het apparaat detecteren deze waterstroom en schakelen de verwarmingselementen in. Binnen enkele seconden wordt het water verwarmd naar de ingestelde temperatuur en stroomt het warme water uit je kraan. De snelheid en efficiëntie waarmee dit gebeurt, maken de doorstroomboiler een energiezuinig alternatief. Je verspilt namelijk geen energie aan het constant op temperatuur houden van een grote hoeveelheid water. 

Voordelen van de doorstroomboiler 

Een groot voordeel van de doorstroomboiler is de ruimtebesparing. Doordat er geen groot voorraadvat nodig is, neemt het apparaat weinig plek in beslag en kan het eenvoudig geïnstalleerd worden in kleinere ruimtes zoals een appartement. Verder ben je verzekerd van een continue toevoer van warm water, wat vooral handig is bij langdurig gebruik, zoals bij het nemen van een douche. Bovendien zorgt de efficiënte werking voor een vermindering van de energiekosten op de lange termijn. 

Als je op zoek bent naar een energiezuinige en ruimtebesparende oplossing voor het verwarmen van water, is een doorstroomboiler een uitstekende keuze. Het zorgt niet alleen voor direct warm water, maar helpt je ook besparen op energiekosten en ruimte in je woning.

https://www.123installatiematerialen.nl/boilers/doorstroomboiler/