Sint Spektakel
Image default
Mode en Kleding

3 tips voor een hardloop outfit

3 tips voor een hardloop outfit

 

Heb jij de stap gezet om te gaan hardlopen, dan is dit natuurlijk ontzettend stoer! Toch onderschatten veel mensen hoe belangrijk het is dat je zowel je outfit, als je schoenen op orde hebt. Daarnaast dien je ook te zorgen voor een goed schema, zodat je zeker weet dat je goed voorbereid bent. Wanneer je net begint, is het vooral belangrijk dat je outfit goed is! Hoe je dit kunt doen, hebben we hieronder verder voor je uitgelegd. Het lijkt namelijk een stuk ingewikkelder, dan dat het eigenlijk is. Het enige waar je als vrouw extra rekening mee moet houden, is dat je ook een sport bh draagt. Dit zorgt namelijk voor de ondersteuning van je borsten, iets waar je misschien niet direct aan zou denken, maar wat wel van groot belang is voor de toekomst.

 

Zorg voor een goede demping

 

Als we het hebben over een goede demping, dan hebben we het natuurlijk over onze schoenen. Een goede hardloopschoen kenmerkt zich namelijk door het feit dat je het idee hebt alsof je niets aan hebt. Doordat ze zo licht zijn, lijkt het net alsof je helemaal geen schoenen draagt. Ten tweede is de demping van groot belangrijk, je zet toch iedere keer je volledige gewicht op je voet, waardoor je lichaam dit moet kunnen corrigeren. Dit gebeurt voor het grootste deel door je schoenen. Deze breken door een dempende zool een groot gedeelte van de schok af. Hetzelfde gebeurt bij vrouwen namelijk ook wanneer ze een sport bh met voorsluiting dragen. 

 

De juiste bh

 

Sporten zonder bovenstukje is natuurlijk een no-go. Zorg er daarom dus ook voor dat je als vrouw niet alleen let op goede schoenen, maar ook kijkt naar een geschikte sport bh die je kunt dragen tijdens je outfit. Je wilt namelijk niet weten hoeveel vrouwen dit onderschatten en hier op latere leeftijd last mee krijgen. Het is dus belangrijk dat je kiest voor een bh die je borsten niet alleen goed ondersteunt, maar er ook voor zorgt dat ze je op de juiste plek blijven tijdens het sporten.

 

Een geschikte broek

 

Je kunt natuurlijk niet gaan hardlopen in je trainingsbroek. Dit kan wel, maar is natuurlijk alles behalve comfortabel. Kortom, een sportlegging is een must. Zorg ervoor dat deze niet te los zit, maar ook niet te strak. Een goede sportlegging moet eigenlijk als een tweede huid om je benen en billen zitten, dan weet je zeker dat deze goed is.