Sint Spektakel
Image default
Onderwijs

Wanneer moet jij om hulp vragen bij een studiekeuze?

Voor veel mensen is de studiekeuze geen makkelijke beslissing. Het is voor het eerst dat jij, naast jouw profielkeuze op de middelbare school, een beslissing moet maken over een studie en het latere werk. Daarom is het volkomen logisch dat dit voor jou een moeilijk moment is. Alleen wanneer moet jij om hulp gaan vragen bij deze studiekeuze? Het antwoord op deze vraag is simpel, het is namelijk altijd!. De hulp die jij moet inschakelen zit op verschillende levels en wordt in deze tekst één voor één besproken. Er zijn drie levels: 

Hulp van familie en vrienden, hulp van jouw middelbare school en hulp bij studiekeuze. 

 

Om hulp vragen bij familie en vrienden 

In je eentje zo’n belangrijke keuze maken is helemaal niet te doen. Bespreek daarom allerlei twijfels, vragen of studies die jou interessant lijken met de mensen om jou heen. Dit kunnen jouw vrienden, broers, zussen, ouders of andere familieleden zijn. Je komt verder wanneer je het onderwerp bespreekt. Je krijgt namelijk een reactie over bepaalde onderwerpen van de studiekeuze en jij hebt hier vervolgens zelf ook weer een reactie op. Je leert veel meer over jezelf als jij erover praat met andere mensen dicht bij jou. Zij kennen jou goed en stellen je vragen over de studiekeuze.  

 

Hulp krijgen van de middelbare school 

Naast het praten met familie en vrienden is de middelbare school ook een goede plek om hulp te verkrijgen. Op school kun je de hulp vragen van een decaan, jouw mentor en een van je favoriete docenten. Zij kennen jou op een hele andere manier dan jouw vrienden en familie. Doordat zij jou persoonlijk minder goed kennen stellen zij andere vragen en kijken zij vanuit een ander perspectief naar de keuze die jij gaat maken.  

 

Hulp van een studiekeuzeadviseur  

Als laatste, maar zeker niet als minste, is de optie om hulp te vragen aan een studiekeuzeadviseur. Bij deze mensen ga jij een traject in met een gespecialiseerd iemand die over alle kennis beschikt om jou een goed keuze te laten maken. Een studiekeuze Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Arnhem, Groningen of Maastricht. Het kan allemaal. Door het hele land staan locaties van September Advies tot jouw beschikking. Deze deskundige heeft ontzettend veel informatie over alles wat met een studiekeuze te maken heeft om een juiste keuze te maken. Zo hoef je niet vanuit stress en onzekerheid een keuze te maken, maar juist met veel vertrouwen.  

https://septemberadvies.nl/