Sint Spektakel
Image default
Gezondheid

Wat kun je doen tegen overgangsklachten?

Wat kun je doen tegen overgangsklachten?

Op het moment dat je als vrouw ouder wordt, kom je in de overgang terecht. Hier is natuurlijk niets mis mee. Echter zijn er wel een aantal klachten waar je last van kunt krijgen als je in de overgang bent. Deze klachten kunnen natuurlijk erg vervelend zijn om last van te krijgen. Aangezien dit vervelend kan zijn, is het prettig om te weten wat je hier allemaal tegen kunt doen. Er zijn namelijk verschillende dingen die tegen overgangsklachten gedaan kunnen worden. 

Welke overgangsklachten zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende overgangsklachten waar je last van kunt krijgen. Dit heeft ermee te maken dat de overgang bestaat uit verschillende delen. Doordat je hormonen hierdoor minder zijn, krijg je tijdens de overgang last van verschillende klachten. Je zult veel klachten zoals gevoelige borsten tijdens de overgang tegenkomen. Aangezien je geslachtshormonen veel minder zijn tijdens de overgang, heb je veel minder te maken met deze hormonen. Daarom kun je ook last gaan krijgen van je borsten. In sommige heftige gevallen is het ook mogelijk om een aantal andere klachten te krijgen. Zo zijn hartkloppingen overgang soms ook iets waar je last van kunt krijgen. 

Goed eten tegen overgangsklachten

Op het moment dat je last hebt van overgangsklachten, is het belangrijk om goed te eten. Eten zorgt er namelijk voor dat je lichaam voldoende voedingsstoffen heeft om gezond door te blijven. Goed eten tegen overgangsklachten is de beste manier om dit op te lossen. Er zijn verschillende mogelijkheden om goed te eten. Het is vooral belangrijk dat je voldoende vitaminen binnen kunt krijgen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam voldoende mogelijkheid heeft om zichzelf te onderhouden. 

Ook is het belangrijk om voldoende vol te zitten. In de overgang heb je wel eens problemen met het niet vol zitten of helemaal geen honger hebben. Op het moment dat je hier last van hebt, is het belangrijk om voldoende eten met vezels en eiwitten te eten. Hierdoor heeft je lichaam voedingsstoffen om mee te bouwen en hier zit je langer vol van. Dit is natuurlijk erg belangrijk om voor te zorgen. 

Voldoende blijven bewegen

Op het moment dat je in de overgang zit, heb je niet altijd even veel energie. Ondanks dat je niet altijd voldoende energie hebt, is het belangrijk om voldoende te blijven bewegen. Er zijn verschillende mogelijkheden om voldoende te blijven bewegen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om dagelijks te gaan wandelen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om elke dag een half uurtje te gaan lopen. 

Als je het prettiger vindt om echt te sporten, is het ook mogelijk om een abonnement op de sportschool te nemen en hier te gaan sporten. Voor veel mensen is dit ook een heerlijke manier om te kunnen sporten. Op het moment dat je liever iets anders doet, is het ook mogelijk om dit te gaan doen. Zo kun je ook gaan fietsen. Op het moment dat je wilt blijven sporten, is een half uur per dag aan te raden.