Sint Spektakel
Image default
Winkelen

6 voordelen van het gebruik van een rugzak

Er is iets zo bevrijdend aan reizen met maar één tas. Al je belangrijke spullen zijn binnen handbereik, en het dwingt je te bezuinigen op veel van de schijnbaar noodzakelijke consumptiegoederen in het leven waar je waarschijnlijk zonder kunt leven. Met één tas glijd je gemakkelijk van plaats naar plaats, terwijl je altijd net genoeg hebt, maar nooit te veel.

Het kiezen van de perfecte reisrugzak voor het reizen met één tas kan een uitdagende onderneming zijn. Er zijn zoveel merken en modellen om uit te kiezen, met verschillende gradaties in duurzaamheid, prijs, en uitprobeerbaarheid (dit woord hebben we verzonnen voor iets uitproberen voor je het online koopt). Voeg daarbij de verschillende meningen van mensen met verschillende waarden, behoeften, en lichaamstypes – en je hebt een waar clusterf*ck van keuzemogelijkheden om doorheen te waden. Of je nu een nieuwe reiziger bent die zich opmaakt voor zijn eerste reis, een digitale nomade die door een “verkoop al mijn spullen en stop het in een rugzak” fase gaat, of ergens daartussenin, het is van essentieel belang dat je de beste reisrugzak hebt die bij je past.

Waarom een rugzak vs. standaard rolkoffers?
We hebben ontdekt dat rugzakken je veel meer mobiliteit geven. Je kunt met een briesje door luchthavens. Je zult nooit meer na een lange reis rond een bagageband staan. En zolang je rugzak aan de afmetingen van handbagage voldoet, raak je je bagage nooit meer kwijt. Afhankelijk van je reisstijl en wat je vervoert, komt het aan op je persoonlijke voorkeur – zowel rolkoffers als rugzakken kunnen goede opties zijn. In deze gids concentreren we ons op reisrugzakken om een paar redenen:

Ze geven een vrij gevoel
Je hebt je beide handen vrij, en je sleept niet voortdurend iets achter je aan. Op welk terrein je ook loopt, je hebt nooit de ergernis van luide of onvaste wielen achter je van standaard reisbagage. Zeker, roltassen werken als een charme op gladde vliegveld- en hotelvloeren, maar wat dacht je van de kronkelende kasseienwegen van Parijs of een zandstrand in Ko Pha Ngan? Je kunt bijna elk terrein doorkruisen als je een Kipling rugzak draagt.