Sint Spektakel
Image default
Kinderen

Hoe leer je je kleuter om op een spacescooter te rijden?

Hoe leer je je kleuter om op een spacescooter te rijden?

Het duurt een tijdje voor veel kleuters om te leren steppen. Er zijn veel vaardigheden die ze moeten leren voordat ze van punt A naar punt B kunnen gaan, dus het kan even duren vanaf de eerste keer dat ze op een scooter of spacescooter staan ​​tot de eerste keer dat ze vol vertrouwen van punt A kunnen scooten naar punt B. Dit is prima. Sommige kinderen kunnen op een scooter stappen en er meteen achter komen hoe ze deze moeten gebruiken, maar de meeste kinderen hebben meer tijd nodig. Het leuk maken is het belangrijkste.

Begin in de buitenlucht

Als de step schoon en glanzend is, laat je kind dan oefenen om hem buiten te gebruiken. Ze kunnen er gemakkelijk op en af. Ze kunnen het verplaatsen door het met hun handen te duwen en eraan te wennen zonder zich zorgen te maken dat ze er af vallen. Dit zal hen na verloop van tijd meer vertrouwen geven.

Laat je kleuter langzaam beginnen

Ze zullen waarschijnlijk naar de scooter kijken en zien wat hij kan doen voordat ze er zelfs maar op proberen te rijden. Laat je peuter zitten, staan, duwen of doen wat hij wil met de step. Je hoeft je niet te haasten, voor je het weet vliegen ze voorbij!

Laat ze zien hoe het moet

Als je een scooter hebt of een oudere broer of zus heeft er een, dan kun je ze leren erop te rijden. Laat ze je kijken hoe jij het doet, zodat ze kunnen kopiëren wat jij doet. Als je niemand kent met een scooter, kun je ze wat video’s laten zien op YouTube. Er zijn veel andere kinderen met een scooter die kunnen laten zien wat ze moeten doen. Doe je telefoon even in een mosz telefoontasje terwijl je je kind laat zien hoe het op een spacescooter moet rijden.

Werk aan balans

Om op de scooter te rijden, moeten kleine kinderen leren over evenwicht. Je kunt ze dit laten doen door ze kleine taken te geven. Begin door ze met twee voeten op het dek te laten staan ​​en het stuur vast te houden. Je zult zien of ze de leuningen vasthouden en een voet op het dek en een voet op de grond zetten. Je zult ook zien of ze een voet van de grond krijgen of niet. Ga naast ze staan ​​om ze gerust te stellen en wees er als ze hun evenwicht verliezen.

Maak het leuk

Het moet leuk zijn om te leren steppen. Vergeet dat niet als je je kind probeert het te leren. Als ze vooruitgang boeken, is het makkelijker om je te laten meeslepen. Maar het is ook gemakkelijk om van een leuke sessie een sessie met veel druk te maken, waardoor ze minder geïnteresseerd zijn in leren. Zorg dat je een rugtas bij je hebt om de spullen van je kleuter te dragen terwijl ze leren steppen.

Let op de voortgang

Het kan frustrerend zijn als je peuter niet binnen een uur op de step stapt en begint te rijden. Veel jonge kinderen doen het tenslotte op YouTube ook. Waarom zou jouw kind dat niet kunnen? Als je goed kijkt, kun je zien dat ze veel kleine stappen vooruit maken. Er zal een eerste keer zijn dat ze een voet van de grond tillen en even in balans blijven. Als je met je ogen knippert, mis je het misschien. Het is waarschijnlijk dat ze in het begin te langzaam zullen bewegen, maar het zal niet lang duren voordat je tegen ze roept dat ze langzamer moeten gaan. Als je vooruitgang ziet, let dan op en geef complimenten.