Sint Spektakel
Image default
Kinderen

Sinterklaasshow op school

Het sinterklaasfeest is één van de belangrijkste feesten in het jaar voor een kind. Ze wachten maanden af totdat sinterklaas komt. En als hij er dan is… dan is het een feest. Op TV is er natuurlijk het sinterklaasjournaal. Samen op de basisschool kijken de kinderen naar deze gave sinterklaasshow. En in het weekend met de ouders thuis. 

Bestaan er ook sinterklaasshows voor op school?

Deze vraag stelden wij ons laatst. En warempel! Ja er zijn op internet een heleboel leuke kindertheater voorstellingen te vinden die over Sinterklaas gaan. Deze voorstellingen kunnen op school gespeeld worden, maar zijn ook geschikt voor in een winkelcentrum of bij bedrijven. 

Voorbeeld van Sinterklaas Hoera een productie van Tijl Damen

Kijk hier voor nog meer sinterklaasvoorstellingen op Kindertheater

Welke show kan ik het beste kiezen?

Ons advies is om altijd goed naar de kwaliteit van een voorstelling te kijken. Je kunt dit beoordelen door filmpjes te bekijken van de voorstelling of door te kijken of een voorstelling goed beoordeeld is. Als deze 4 of 5 sterren heeft, kan je er vanuit gaan dat het goed zit. Natuurlijk is het verstandig referenties te checken. Bij de betere websites en boekingsbureaus, kunt u ook advies krijgen van een adviseur. Deze kan u helpen in het proces van het boeken van de voorstelling, maar ook adviseren in de keuze die u moet maken.

Kijk hieronder naar Sinterklaas en de gulzige gastheer van Iwan van Dam

Na de keuze van de kindertheater voorstelling

Als je een keuze gemaakt hebt voor een voorstelling, is het van belang de zaken goed op papier te zetten. Hoe laat komt de artiest aan? Hoe laat start de voorstelling? Vaak stuurt de artiest of zijn/haar impresariaat je een rider toe met informatie waarin staat dat ze zelf het geluid meenemen (of niet), hoe de stoelen in de zaal moeten staan, of de zaal verduisterd moet worden en wat er nog meer nodig is. Onze tip: zorg altijd heel goed voor de artiest. Want hoe meer je ze verwend, hoe liever ze terug komen. šŸ™‚ 

 

https://www.kindertheater.nl/voorstellingen/sinterklaasshow/