Sint Spektakel
Image default
Kunst en Kitsch

Alles over een modern schilderij

Een mooie modern schilderij is een schilderij die stamt uit de moderne tijd. Er zijn veel verschillende soorten stijlen van moderne schilderijen. Zo is er het expressionisme, het kubisme, het futurisme, het dadaïsme, abstracte kunst, abstract expressionisme, sociaal realisme, popart, en hyperrealisme. Een schilderij wordt gemaakt op een doek van canvas, waar vervolgens verf op gesmeerd wordt. Het doek staat vaak op een ezel en de verf wordt aangebracht op een palet zodat de schilder kleuren kan mengen. De verf wordt daarna zo verspreidt dat het een bepaald object weergeeft.

Wat is een modern schilderij.

Een modern schilderij is vaak abstract met veel verschillende kleuren. In een modern schilderij is het object vaak niet realistisch uitgebeeld, maar met andere kleuren, andere, soms buiten proportionele, vormen. Soms stelt een het helemaal geen object voor maar meer een gevoel, gedachte of filosofie. Maar bij hyperrealisme gaat het er juist om dat een schilderij van een object er zo echt uit ziet dat het lijkt op een foto of zelfs alsof je het object zelfs kan aanraken en de structuren kan voelen.

Waar kan ik een modern schilderij zien of kopen.

Als je een modern schilderij wilt bekijken kun je naar een museum gaan. In een museum hangen allemaal schilderijen van verschillende kunstenaars. Ook kan je naar een galerie gaan van een kunstenaar die zich specificeert in het maken van moderne schilderijen. Als je een schilderij wilt kopen kan dat op een kunstverkoop, maar je kan tegenwoordig ook schilderijen online kopen. Als je een schilderij online koopt weet je echter nooit of het schilderij er wel zo uit ziet als je denkt dat het er uit ziet. Ook is een schilderij vaak duur. Het kost dus veel geld. Online is het soms moeilijk je geld terug te krijgen als het schilderij niet is wat je verwacht. 

Liever art prints kopen? Kijk dan eens hier.