Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Ergernissen in het verkeer

In het verkeer hebben we allemaal natuurlijk af en toe ergernissen. Dan heb je weer te maken met een zondagsrijder en de andere keer is het weer een bumperklever. Maar aan wie ergeren we ons nou het meest op de weg? Uit onderzoek blijkt dat we het ons het meest storen aan agressie in het verkeerd.

 

Agressief rijgedrag

 

Dit is natuurlijk heel erg vervelend en ook vooral gevaarlijk in het verkeer. Dat je jezelf in gevaar wil brengen is aan jou, maar om dan ook de rest van de weggebruikers in gevaar te brengen is gewoon heel egoïstisch.

 

Bumperkleven

 

Er zijn maar weinig dingen zo vervelend als een automobilist die vlak achter je aanrijdt. Het is natuurlijk heel gevaarlijk, stel dat de voorganger in de ankers moet. Dan heb je een grote kans dat je er bovenop klapt. Daarnaast is het heel irritant als je de hele tijd lichten in je achteruitkijkspiegel hebt. Ook voor auto’s met een achteruitrijcamera is het vervelend als iemand dicht op de camera rijdt. Zelfs de beste achteruitrijcamera helpt je in dat geval niet.

 

Rijden onder invloed

 

Iedereen weet wat de risico’s zijn en toch gebeurt het nog heel vaak. Mensen die onder invloed van alcohol of verdovende middelen het verkeer ingaan. Vooral het rijden onder invloed van verdovende rookwaren komt nog heel veel voor. Voorheen kon de politie ook niet controleren of iemand verdovende rookwaren had gebruikt. Gelukkig is het sinds dit jaar zo dat de politie ook een speekseltest kan afnemen, naast de alcoholtest die we natuurlijk allemaal kennen.

 

Files

 

Dit is vooral een grote ergernis bij de forenzen. Elke ochtend staan zij weer in de file naar werk en wanneer zij naar huis mogen doen ze er wederom langer over omdat ze weer in de file staan. Het is daarom ook niet gek dat veel mensen files tot hun grotere ergernissen in het verkeer scharen.

 

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/