Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

In- en uitwendige medische hulpmiddelen

Er zijn veel medische hulp middelen in de wereld. Gelukkig maar, want zonder deze medische hulpmiddelen zouden veel ziektes dodelijk zijn die momenteel gewoon behandelbaar zijn.

Als we aan medische hulpmiddelen denken, denken we al gauw aan bijvoorbeeld een rolstoel. Er zijn inderdaad veel medische hulpmiddelen die uitwendig gebruikt worden. Daarmee wordt bedoeld buiten het lichaam. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan gips om een been, een rollator en een Therapeutisch elastisch kous. Deze uitwendige medische hulpmiddelen hebben als voordeel dat ze niet in je lichaam zitten en hierdoor tijdelijk af gedaan kunnen worden of weggezet kunnen worden. Het nadeel is echter dat deze hulpmiddelen veel duidelijker te zien zijn voor omstanders. Een Compressiekous arm is heel zichtbaar, waardoor het medelijden kan opwekken. Dit is echter vaak het tegenovergestelde van wat een patiënt wilt.

Er zijn niet alleen uitwendige hulpmiddelen. Er zijn ook inwendige medische hulpmiddelen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een kunstheup, een bypass of een maagband. Deze hulpmiddelen zitten van binnen en zijn hierdoor, in tegenstelling tot de uitwendige medische hulpmiddelen, niet zichtbaar van buiten. Je kan er na zo’n ingreep dus nog exact hetzelfde uitzien van buiten. Echter moet bij een inwendig hulpmiddel iets in je lichaam geplaatst worden. Hierdoor moet je dus geopereerd worden, wat veel mensen angstaanjagend vinden. Daarnaast is er bij inwendige medische hulpmiddelen een groter risico op ontsteking, wat tot grote problemen voor de gezondheid kan leiden.

Ondanks de verschillen tussen de uitwendige en de inwendige medische hulpmiddelen is er een grote overeenkomst. Beide zijn er namelijk voor gemaakt dat de patiënt weer in een betere gezondheid door het leven kan gaan. Dus hoe vervelend de nadelen ook kunnen zijn, de voordelen zullen daar altijd flink tegen op wegen. Luister dus altijd naar wat de arts adviseert, en u zult er flink van opknappen.

https://www.lymphedivas.eu/