Sint Spektakel
Image default
Woning en Tuin

Overkapping met sedumdak

Wilt u een sedumdak leggen op uw overkapping? Dat kan! Bij NatureGreen bieden we verschillende groendaksystemen aan die geschikt zijn om op een overkapping te leggen. Overkappingen zijn een populaire plek voor sedumdaken, omdat ze vaak niet zo groot zijn. Ook zijn ze vaak plat en worden ze nergens anders voor gebruikt, waardoor een sedumdak erg geschikt is. Bij ons kunt u kiezen voor kant-en-klaar sedumpakketten, of voor de nog in elkaar te leggen sedummatten. Beide hebben een hoge waterbergende capaciteit, verhogen de lokale biodiversiteit en zorgen voor een betere luchtkwaliteit. Genoeg redenen dus om vandaag nog een sedumdak te bestellen!

 

Wat is sedum?

U vraagt zich misschien af, wat is sedum nou eigenlijk? Sedums zijn kleine vetplantjes die bekend staan om hun waterbergende capaciteit. Dankzij hun kleine, leerachtige blaadjes kunnen ze ontzettend veel water vast houden. Dat is goed voor een sedumdak, want daardoor kan het veel regenwater opvangen en goed overleven in drogere periodes! Sedums zijn te vinden in wel meer dan 300 verschillende soorten die bloeien in verschillende jaargetijden. Door een mix van sedum op uw overkapping te leggen ziet het dak er daardoor het hele jaar mooi uit!

 

Draagkracht van uw overkapping

Wanneer u een sedumdak legt op uw overkapping is het wel belangrijk om rekening te houden met de draagkracht. De draagkracht bepaalt namelijk hoeveel gewicht het dak kan dragen! Een sedumdak lijkt misschien licht, maar wordt stukken zwaarder wanneer het dak verzadigd is met regenwater. Daarom moet u altijd uit gaan van het zogeheten verzadigde gewicht. Weet u niet goed wat de draagkracht van uw overkapping is? Vaak is het antwoord terug te vinden in de bouwtekeningen van het dak.

 

Bestel nu sedum voor uw overkapping!

Bestel nu nog een sedumdak om op uw overkapping te leggen! Bij NatureGreen bieden we verschillende groendaksystemen aan die gemakkelijk zelf aan te leggen zijn. Wanneer u bij ons een groen dak besteld, verwerken wij uw bestelling zo snel mogelijk. U kunt zelfs zelf een bezorgdag uit kiezen! Dat is nog eens service. Go green met NatureGreen!