Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Eerste ondernemersstappen

Als gevolg van de coronacrisis zijn er een hoop negatieve situaties geweest. Het is gelukkig niet allemaal negatief, want er zijn ook kansen. Zo zijn er bijvoorbeeld nog meer mensen gaan ondernemen via het internet. Het zou ook goed kunnen dat je iets wel wilt, maar je weet niet waar je moet beginnen. Of je hebt de juiste middelen niet tot je beschikking. Ne het lezen van deze blog weet je wat de eerste stappen van een webshop zijn.

 

Plugin

Eerst kiest je de juiste plug-in voor WordPress online winkel. WordPress biedt veel mogelijkheden. Deze opties bieden meer functionaliteit. Als je een eenvoudige online winkel wilt, heb je ook het volgende nodig: een e-commerce plug-in, oftewel webshop plug-in. De e-commerce plug-in voegt in één keer alle attributen toe die nodig zijn voor een werkende online winkel. Er zijn verschillende plug-ins voor online winkels. Voorbeelden zijn MarketPress, Shopifyy en WooCommerce. WooCommerce is de populairste plug-in voor WordPress-webwinkels voor het verkopen van fysieke producten. Verkoop je alleen digitale producten zoals e-books, dan is Easy Digital Downloads een geschikte keuze. Deze webshop ziet er misschien anders uit dan de professionelere manier van ontwikkelaar, maar het is wel interessant. Mocht het niet lukken, kun je ook een programmeur inhuren.

 

Installatie van thema

Voor het gemak wordt er aangenomen dat je een WooCommerce hebt geselecteerd. In dit geval heb je ook een thema van WooCommerce nodig. Er zijn vandaag de dag een groot aantal gratis thema’s om uit te kiezen. Deze zien er ook goed uit. Toch wordt er aangeraden om te investeren in thema’s van hoge kwaliteit. De voordelen van hoogwaardige thema’s van WordPress zijn de prijs waard. Er zijn verschillende websites waar je premiumthema’s kunt kopen. Als voorbeelden heb je Elegant Themes en Themeforest. Het is ook belangrijk je WordPress-webwinkel responsive is. Responsive houdt in dat de webwinkel zich automatisch aanpast aan de gebruiker zijn schermgrootte. Hierdoor zal de online winkel altijd werken en ziet het er altijd goed uit. Het doet er niet toe vanaf welk apparaat de webwinkel dan wordt bezocht. Als het tot nu toe te moeilijk klinkt, zou je het jezelf makkelijker kunnen maken door de hulp van een front end ontwikkelaar of back end ontwikkelaar in te schakelen.

http://kojac.nl