Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Wat zijn de leukste steden van Griekenland?

In Griekenland vind je het allemaal. Ruige natuurgebieden tot aan witte zandstranden. Het kan afschrikken dat er zoveel te ontdekken valt. Griekenland heeft meer dan 6000 eilanden. Slechts 78 eilanden hebben 100 of meer inwoners. Het is in ieder geval goed om te weten wat de leukste steden van Griekenland zijn. Dan kun je deze steden bezoeken wanneer je gaat reizen naar griekenland. Na het lezen van deze blog is het waarschijnlijk dat jij overtuigd bent om een reis naar griekenland te maken

 

Athene

De grootste stad van Griekenland is Athene. Athene is ook de hoofdstad en is het bestuurlijk centrum van de regio Attica. De Atheense gemeente bestaat uit zeven stadsdistricten. Athene is een erg belangrijke stad, want het is het economische, culturele en politiek centrum van Griekenland. Ook is het een kosmopolitische metropool. Officieel zijn er zo’n vier miljoen inwoners in Athene, terwijl het aantal werkelijke inwoners echter rond de vijf miljoen zou zijn.

 

Athene was in de oudheid een grote stadstaat. In het oude Griekenland waren stadstaten een vorm van samenwerking tussen burgers die samenwerkten op religieus, militair en economisch niveau. Het bijzondere aan het oude Athene is dat hier het eerste democratische systeem werd geboren. Athene was de enige Griekse stadstaat waar gewone burgers macht hadden in directe democratie. De overblijfselen van de oude stadstaat Athene zijn nog steeds te zien. De Akropolis is de vesting van de stad en is nog steeds zichtbaar. Oude tempels, Parthenon en bazaars zijn voorbeelden van deze ruïnes.

 

Zakynthos

De stad Zakynthos is de hoofdstad en de grootste stad van het eiland Zakynthos. Dit eiland ligt in de Ionische Zee. De stad Zakynthos heeft ongeveer dertienduizend inwoners. Zakynthos werd bij een grote aardbeving in 1953 voor bijna negentig procent verwoest. Het herbouwen gebeurde aan de hand van oude bouwplannen. Hiermee heeft de stad haar oude gezicht grotendeels behouden. Als resultaat is Zakynthos een mengeling van oud, gereconstrueerd en nieuw. De haven van Zakynthos is de thuishaven van vele vissersschepen.

http://vakantiearena.nl