Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Snelle manieren om een taal te leren

Gedurende de vakantie in Frankrijk is het heerlijk om het onverstaanbare Nederlands te praten. ‘Kijk het shirt van die man achter je. Is dat geen vrouwenshirt?’ of ‘Dat haar van die vrouw ziet er niet uit!’ zijn opmerkingen die je daar hardop kunt uitspreken. De Fransen kunnen je immers toch niet verstaan.

De verschillende talen hebben, in zulke situaties, grote voordelen. Echter wordt er maar gebrekkig Engels gepraat in diverse delen van Frankrijk, waardoor communiceren een grote uitdaging kan zijn. Om het jezelf en de omgeving gemakkelijker te maken, kan het leren van een andere taal interessant zijn. Maar hoe leer je dat zo snel?

Leren = je amuseren

Om een taal te kunnen begrijpen, is het essentieel om de grammatica onder de knie te krijgen. Door de grammatica op een leuke manier te leren, zal het leren van een taal niet langer als opgave gezien worden, maar meer als een hobby.

Een leuke manier is wellicht makkelijker gezegd dan gedaan… Hiermee bedoel ik om de taal te leren door bijvoorbeeld als muziekliefhebbers een songtekst te bestuderen en vertalen. Uiteraard kun je ook tv kijken, een tijdschrift doorbladeren of een boek lezen in de betreffende taal.

Verdeel en heers

Om een taal uiteindelijk goed te kunnen spreken, is het verstandig om dagelijks tijd te spenderen aan de taal. Dit kan twee uur zijn, maar ook tien minuten. Om het dagelijkse ritueel leuker te maken, zijn er applicaties ontwikkelt. Hierdoor kun je via een soort spel een taal leren. Enorm leuk en effectief!

Leg je oren te luisteren

Uiteindelijk streef je naar het voeren van een goedlopend gesprek. Gedurende het gesprek zal er zoel gepraat als geluisterd moeten worden. Het is begrijpelijk dat het spannend is om direct op iemand af te stappen en een gesprek te beginnen. Veel personen kiezen er dan ook voor om eerst regelmatig te luisteren naar de taal, zodat zij tijdens een gesprek veel kunnen verstaan.

Het luisteren van een bepaalde taal kan op verschillende manieren. Zo kun je ervoor kiezen om een film te bekijken. Netflix biedt immers iedere taal aan. Echter is het mogelijk dat je niet iedere dag in staat bent om tijd vrij te maken om een film of serie aan te zetten. Op die dagen is de radio luisteren tijdens een autorit, fietstocht of wandelroute in de betreffende taal te luisteren effectief. Inmiddels is online radio luisteren ook mogelijk.

http://radioluisteren.be