Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Baantje vinden

Door deze lange tijd van COVID 19 maatregelen, waardoor we veel meer vanuit uit huis hebben moeten doen, is school op een wat lager pitje gaan staan. Dat is ook logisch, want heel veel van de dingen die we normaal hadden moeten doen, zoals practica en stages, gaan nu niet door. Maar dit betekent dat we heel veel tijd over hebben. Deze tijd kunnen we maar beter goed besteden. Bijvoorbeeld door te werken. Want hoewel er veel ontslagen zijn gevallen en de werkloosheid maar blijft stijgen, zijn er ook sectoren waar ze popelen om mensen, zodat al het werk weer goed voltooid kan worden.

Ten eerste is er natuurlijk al het werk in de zorg. Zoals bijvoorbeeld de schoonmaakklussen in de ziekenhuizen. Daar kan je met weinig werkervaring eenvoudig aan de slag. Daarnaast heb je ook echt het gevoel dat je iets bijdraagt, omdat je direct effect hebt op de zieken en de zwakkeren in de samenleving. Maar er is meer dat je in de zorg kan doen. Zo kun je ook mensen bellen met de uitslag of ze wel of niet het virus hebben. Ook dit heeft een groot effect op mensen, en verdient ook nog eens goed.

Daarnaast zijn er ook in de voedselindustrie veel banen. Bijvoorbeeld voor Orderpicking in een distributiecentrum. Zo help je de supermarkten met het functioneren op de toppen van hun kunnen. Maar ook op het land zelf zijn er taken die je kunt gaan doen. Doordat er nauwelijks gastarbeiders in Nederland zijn op het moment, moet al dat werk gedaan worden door Nederlanders. Dit zijn dingen als het plukken en selecteren van groente en fruit die hier geteeld wordt. Hoewel dit fysiek zwaar werk is, moet je als jongere dit prima aan kunnen. Daarnaast verdient het ook nog eens best wel heel erg goed!

https://www.vpd.eu/