Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Bescherming tegen muggen met een klamboe

Een klamboe, ook wel bekend als ‘muskietennet’ onder sommigen, kan ervoor zorgen dat je ’s nachts goed wordt beschermd tegen muggen en andere insecten, zodat je niet gestoken wordt wanneer je slaapt. Je kunt als het waren een ‘haven’ creëren door een klamboe boven je bed te hangen. Dit is een goede oplossing, want naast dat muggenbeten behoorlijk irritant zijn kunnen ze daarnaast ook gevaarlijk zijn. Het is namelijk mogelijk dat de mug die je gestoken heeft een drager is van een infectieziekte die levensbedreigend is. Deze ziekte kunnen ze overdragen op de mensen die ze steken.

Muggen kunnen namelijk maar liefst meer dan dertien verschillende ziektes op de mens overdragen. Daarbij zijn de bekenden de gele koorts, het West-Nijl virus, knokkelkoorts en daarnaast ook malaria. Alhoewel deze ziektes en ook muggen over het algemeen alleen in (sub)tropische landen voorkomen, kan het voorkomen dat er een paar van deze muggen en dus ook ziektes in het westen belanden. Ook als je op reis gaat is het belangrijk – soms zelfs een kwestie van leven of dood – om onder een klamboe te slapen, om de muggenbeten te voorkomen.

Je moet er bij het kiezen van een goede klamboe vooral op letten dat de gaatjes klein genoeg zijn zodat de insecten er niet tussendoor kunnen vliegen. Ook is het belangrijk om te kijken waar en waartegen je de klamboe gaat gebruiken.

Bij het kiezen van de juiste klamboe is het belangrijk om te kijken naar de plek waar en de situatie waarin je de klamboe gaat gebruiken. Kortom, waar en waartegen. Wanneer je muggen in de (sub)tropen wilt vermijden, dan za de geïmpregneerde klamboe de juiste keuze voor je zijn. Deze zal geen benauwdheid tot gevolg hebben, maar je wel beschermen. Dit heeft een afstotende werking op de mug en zorgt ervoor dat deze dood gaat wanneer hij met de klamboe in aanraking komt. Je kunt een klamboe kopen op shopvoorgezondheid.

 

http://www.shopvoorgezondheid.nl