Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

BHV is verplicht

Dat bedrijfshulpverlening (BHV) van levensbelang kan zijn is niet te ontkennen. Wanneer er een ongeval gebeurt, weet de aanwezig BHV’er in dat geval op precies hoe hij moet handelen. Dit kan zorgen voor een hoop rust in dergelijke situaties. Mensen zullen minder snel in paniek raken. Alleen de gedachte al dat er iemand is die kundig met dit soort situaties om kan gaan is een geruststelling. Het behoeft verder geen argumenten dat het veel veiliger en dus heel belangrijk is. Echter zijn er nog veel bedrijven die niet op de hoogte zijn van een verplichte BHV’er op de werkvloer.

Het is namelijk volgens de Arbowet verplicht om iemand op de werkvloer te hebben die een BHV opleiding heeft gevolgd. Of je nou met z’n tweeën of met vijftig man op kantoor zit, er moet altijd iemand zijn die bedrijfshulp kan verlenen. De enige uitzondering wanneer het niet hoeft is als je helemaal alleen op kantoor zit, maar zelfs als er af en toe iemand langs komt is het verplicht. Zo kan er brand uitbreken. De BHV’er weet in die gevallen precies hoe hij de schuimblusser moet gebruiken en zo het vuur kan doven. Ook wanneer het vuur niet meer te doven is kan de BHV’er met zijn expertise ervoor zorgen dat het pand veilig ontruimd wordt.

EHBO verlenen, brand kunnen bestrijden en een pand evacueren zijn de voornaamste dingen die je leert bij BHV cursus. Een cursus is meestal een paar dagen les en een paar dagen praktijk. Daarna heb je je certificaat al. Tegenwoordig kun je zelfs een groot deel van de cursus online volgen in je eigen tijd. Je hoeft dan alleen het praktijkexamen op locatie af te leggen. Thuis kun je gewoon de theorie leren en oefenen met een bhv trainingsset. Ideaal voor mensen die weinig tijd hebben.

http://schoens-safety.nl