Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Cd’s, platen of fysieke radio? Ik luister naar internetradio!

Vandaag heb jij een lange to-do-lijst, maar het ontbreekt je niet aan motivatie om hem helemaal af te werken. Desondanks gaat dat niet zonder een achtergrondmuziekje, want de muziek zorgt ervoor dat je geconcentreerd blijft en de leerstof beter blijft hangen. Toch merk je dat je al snel uitgeluisterd bent naar jouw eigen, samengestelde lijst van favoriete nummers, waardoor de vaart waarmee je begon aan de takenlijst al snel aanzienlijk afneemt. Hoe ga je ooit nog al jouw doelen halen aan het einde van de dag? Je gaat op zoek naar nieuwe nummers en lijsten, maar ook dat blijft niet te werken. Dan denk je ineens aan een tip van een vriendin: ‘luister eens naar internetradio!’, had ze gezegd.

Wat is internetradio en hoe krijg je toegang tot radiostations?

Vroeger luisterden mensen naar Cd’s en platen, daarna maakten zij plaats voor de fysieke radio. Deze kon je toen nog makkelijk uit de auto halen, zodat inbrekers die niet mee zouden nemen, of verstopte je in de kast, wanneer je voor lange tijd op vakantie zou gaan. Inmiddels hoef je die dikke laag stof niet meer van de bovenkant van de grammofoon of radiospeler te vegen, want radio luister je nu gewoon via het internet! Pak je telefoon erbij, zoek op je laptop naar internetradio luisteren of luister via de televisie naar je favoriete radiostations op de website van Radio-luisteren.nl. Hier ontdek jij uiteenlopende genres en een ruim aantal radiozenders, zoals rustige ballads op Skyradio, feestmuziek op Q-music of Nederlandstalige klassiekers op 100% NL.

Naast het voordeel dat je je favoriete nummers en ochtendshows kunt beluisteren via de internetradio, kun je live radio luisteren. Hierdoor word je tijdens het sporten, studeren of werken direct op de hoogte gebracht van de actuele weersvoorspellingen of nieuwsberichten, zodat jij tussendoor niet nog even de krant open hoeft te slaan voor de actualiteiten.

https://www.radio-luisteren.nl/