Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

De mythe van Elba

De eilanden van Archipel zijn volgens de Romeinse mythologie ontstaan op het moment dat Venus, de godin van de liefde, haar halsketting met de meest prachtige parels in de Tyrrheense Zee vallen. De parels braken, en elke parel die het water aanraakte, veranderde in een prachtig eiland. Dit zou tot het ontstaan komen van de eilanden Capraia, Elba, Giannutri, Giglio, Montecristo en Pianosa. Zo ontstond dus de Toscaanse Archipel. Volgens de inwoners bevat deze mythe ook wel een kern van waarheid. Zo zouden de eilanden van Archipel samen lijken op wat samen ooit het paradijs had moeten vormen.

Naar Italië reizen is zeker iets wat je een keer in je leven zou moeten doen. Elba is voor veel mensen een favoriet, door haar prachtige omgeving. Door haar grillige vorm heeft, is zij rijk aan haar baaien. Deze baaien vormen samen een fantastisch uitzicht creeëren. Omdat Elba zo een heuvelachtig eiland is, krijg je de perfecte kans om te genieten van prachtige uitzichten. De allerhoogste top kun je vinden op de heuvel van Monte Capanne. Monte Capanne is meer dan duizend meter hoog, en is dus ook nog eens een leuke activiteit om te beklimmen.

Het eiland bevat ontzettend veel bronnen, en is dus erg rijk aan water. Ook is het eiland overdekt met bossen en veel mediterrane begroeiing. Dit maakt Elba dan ook één van de meest groene eilanden die te vinden is in de gehele Middellandse Zee. Met name in het voorjaar is het eiland een echt plaatje: de heuvels zullen op dat moment geel kleuren van al het bloeiende brem dat daar groeit.

Naast de prachtige natuur kun je op Elba ook nog eens veel verschillende soorten stranden vinden. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten dorpjes met leuke terrasjes. Reizen naar Italië zal je veel zon opleveren. Op Elba kun je genieten.

http://www.reizen-italie.nl