Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

De voordelen van een rieten dak

Veel mensen hoor je over een rieten dak praten en hoe mooi zij dit wel niet vinden. Vaak komen hier ook gelijk bijna alleen de nadelen in voor en wordt er niet gekeken naar de voordelen van een rieten dak.  Dit terwijl er ook echt wel voordelen zijn aan een rieten dak. Ten eerste geeft het je woning natuurlijk meerwaarde en op veel huizen is riet ook nog eens mogelijk.

Ten tweede presteren een rieten dak en een traditioneel pannendak zonder extra isolerende maatregelen onder gemiddelde omstandigheden hetzelfde. Bij windstil weer is de isolatiewaarde van een rieten dak zelfs hoger. In de zomer zorgt het riet ervoor dat de warmte binnen blijft en in de winter blijft het binnen langer warm door het rieten dak.

Het grote nadeel waar mensen eerst vooral mee zaten was het brandgevaar. Dit nadeel is nu haast al niet meer van toepassing op een rieten dak, het is namelijk zo dat er tegenwoordig eerst een gesloten dakconstructie kan worden gemaakt, hierdoor kan de lucht niet meer door het dak naar binnen komen en is het een stuk minder brandgevoelig. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een brandvertragend middel, dat eens in de vijf jaren herhaald moet worden.

Tegenwoordig willen dan ook steeds meer mensen een rieten dak op hun woning. Hierdoor heeft een rietdekkersbedrijf het erg druk, waardoor u ruim van te voren al een afspraak moet maken. Er zijn in Nederland ongeveer 325 rietdekkersbedrijven met in totaal ongeveer 750 mensen in dienst. De prijs van een rieten dak is wel iets duurder dan de prijs van dakpannen, maar uw woning heeft wel vaak een meerwaarde door het rieten dak, waardoor uw woning voor meer kan worden verkocht. De prijzen voor het aanleggen van een rieten dak verschilt per bedrijf en geldt per vierkante meter.

Van den Bergh rietdekkers kan u meer informatie geven over het aanleggen van een rieten dak op uw woning.

http://www.rietwerk.nl/