Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

De voordelen van koud douchen

Bij het lezen van de titel denk je al: waarom zou ik een koude douche nemen. En ik snap waarom je zo denkt. Waarom zou om 7 uur ochtends een ijskoude douche nemen als je ook een lekkere warme comfort douche kan nemen. Toch is het eens waard om voor een week een elke dag een koude douche te nemen. Een koude douche heeft namelijk veel voordelen voor je gezondheid. Zo heeft het fysieke voordelen maar ook mentale voordelen. De voordelen ga ik hieronder bespreken.

Een koude douche is goed voor je energie

Dit weet je waarschijnlijk zelf ook wel. Als je heel erg brak bent en je een koude douche neemt schik je hier wakker van. Dit is namelijk ook waar. Een koude douche geeft je energie en je lichaam wordt geactiveerd om zich te beschermen tegen de kou.

Boost immuunsysteem

Een koude douche boost het immuunsysteem. Volgens een studie uit 1993 gedaan door het Thrombosis Research Institute bleek dat als je jouw lichaam bloot stelt aan koud water dat dan je witte bloedcellen toenemen. Witte bloedcellen zijn goed om ziektes tegen gaan. Hoe meer witte bloedcellen je hebt hoe sterker je immuunsysteem.

Verbetert lichamelijke prestaties

Een ander voordeel van een koude douche is dat het je lichamelijke prestaties bevorderd. Zo bleek uit recent onderzoek dat een koude douche vermoeidheid tegengaat en het herstel van spieren bevorderd. Daarnaast verlicht het ook de spierpijn.

Gezonder haar en huid

Koud water is beter voor de huid en het haar. Warm water daartegen droogt de huid en het haar uit. Door het warme water gaan veel natuurlijke oliën verloren. Een koude douche kan je dus helpen tegen een droge jeukende huid. Draai de warme kraan uit en ga voor een koude douche. Een koude douche is veilig douchen en geeft je tientallen gezondheidsvoordelen tegenover het warme douchen.

https://lavicta.nl/