Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Een winterdepressie

Het is weer winter en je bent elke keer weer zo moe, wat verlang je toch weer naar de zomer. Je bed uitkomen is haast niet te doen, terwijl je gister nog vroeg sliep en de energie om iets te doen is ver te zoeken. Je vindt deze periode maar koud en aan je schoolwerk is ook te zien dat het steeds slechter gaat in deze periode. Het kan zijn dat je dan last hebt van een winterdepressie, de kans dat je dan een lager serotonine niveau hebt is aanwezig. 5-HTP kan er voor zorgen dat jij dan weer energie hebt in de winter. 5-HTP is een verbinding in je lichaam dat ervoor zorgt dat er serotonine wordt aangemaakt. Serotonine hebben we nodig om ons goed te voelen. Mensen die een laag serotonine niveau hebben, voelen zich vaker depressiever en hebben vaker last van slapeloosheid.

Onderzoeken hebben laten zien dat 5-HTP even goede, of zelfs betere resultaten geeft dan farmaceutische antidepressiva, maar dan met minder bijwerkingen. Het is niet verstandig om farmaceutische antidepressiva samen met 5-HTP te gebruiken, omdat je dan last kan hebben van een te veel aan serotonine. 5-HTP wordt aangeboden met verschillende hoeveelheden, zo zijn er tabletten met 100 milligram, maar ook met 200 milligram. Het is ook goed te gebruiken tegen slaapproblemen, als je bijvoorbeeld ’s avonds moeilijk in slaap komt dan kan dit goed helpen.

Het is altijd handig om van te voren even je dokter hier over in te lichten, zij weten vaak ook wel welke dosering je nodig hebt. De bijwerkingen die u kan krijgen bij het slikken van 5-HTP zijn maagzuur, misselijkheid en darmklachten, deze bijwerkingen zijn over het algemeen mild qua pijn. Topvitamins is een webshop die erg veel vitamines aanbiedt van verschillende merken, zij kunnen u altijd verder helpen voor meer informatie over het slikken van vitaminen.

https://topvitamins.nl/