Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Goedkopere feestdagen

Feestdagen zijn vaak lastig voor mensen die minder geld hebben. Elke feestdag kost namelijk geld. Gelukkig zijn er oplossingen voor. In dit artikel zal ik bespreken waar er bij elke feestdag op te besparen valt.

  1. Oud en nieuw

Met oud en nieuw is de oplossing erg simpel; bespaar op vuurwerk. Er zijn mensen die elk jaar duizenden euro’s aan vuurwerk uitgeven. Natuurlijk kan het leuk zijn wat vuurwerk af te steken, maar hou het bij een of twee dozen en hoogstens wat sterretjes.

  1. Pasen

Met Pasen liggen de kosten vaak laag. Zorg er vooral voor dat het paasontbijt niet al te uitgebreid is. Gewoon wat eitjes, wat lekkere broodjes van de Lidl en het gebruikelijke beleg is genoeg.

  1. Sint maarten

Met Sint Maarten zijn er twee kostenposten; het snoep en de lampions. Die tweede is eenvoudig om op te lossen. Maak er een creatieve uitdaging van voor je kinderen om zelf met papier een zo mooi mogelijke lampion te maken. Ga gezellig aan de keukentafel aan het knutselen. Eigenlijk is het nog leuker dan een lampion kopen, want nu kunnen ze eerst lekker knutselen en daarna trots aan iedereen hun werk laten zien!

  1. Halloween

Met Halloween kost het kopen van een kostuum vaak veel geld. Als je een beetje een mooi kostuum wilt hebben, kan dat al snel 50 euro kosten! Maar niet als je zelf een beetje creatief bent. Als je wat ervaring met naaien en knutselen hebt, heb je binnen een avond je kostuum gebouwd. En niemand zal dezelfde hebben!

  1. Kerst

Een kerstboom kan ook flink duur zijn. Maar niet online. Op internet kan je snel een goedkope kunstkerstboom vinden, en de kwaliteit is er niet minder om! Vind je deze bomen nou nog te duur? Wacht dan tot na de kerst om de kunstboom van volgend jaar te kopen. Dan kun je genieten van een kunstkerstboom aanbieding in veel webshops.

https://www.xmasdeco.nl/