Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Het nieuwe printen

Als we aan printen denken, denken we al gauw aan printen op papier. Thuis, op school of op het werken zijn alle printers gemaakt voor papier. Maar wat nou als je wilt printen op een andere ondergrond dan papier? Moet je het dan printen op papier en dit papier secuur bevestigen op de gewenste ondergrond? Dat zou niet alleen veel geld kosten, maar ook niet praktisch zijn in het gebruik. En het zou er ook nog eens minder mooi uitzien. Gelukkig kan er dan ook tegenwoordig geprint worden op andere ondergronden.

1.   Printen op plastic

Tegenwoordig kan je ook printen op plastic. Dit kan handig zijn als u een foto op een achtergrond van kunststof wilt hangen in uw huis, maar ook als u een logo wilt plaatsen op een ondergrond van plastic, bijvoorbeeld fles om uit te drinken. Voor platen die op stukken plastic worden afgedrukt, die erg lijken op papier qua grootte, kan een printer gebruikt worden die erg lijkt op een printer voor papier. Anders wordt er een veel grotere printer gebruikt.

2.   Printen op metaal

Onder de mogelijkheden valt ook printen op metaal. Dit kan handig zijn als u uw logo bijvoorbeeld op een sleutelhanger wilt laten bedrukken. Maar ook hier is de ondergrond, in dit geval metaal, ideaal voor het printen van foto’s en reclameborden. De kwaliteit is namelijk erg helder en het vergaat niet snel. Daarnaast is het een goedkoop materiaal.

3.   3D printen

3D printen is momenteel een veel besproken onderwerp. Veel mensen vinden het ongelooflijk interessant en geef hen eens ongelijk. Hoe heerlijk is het om niet meer zelf iets te hoeven koken, maar je 3D printer de opdracht te geven voedsel voor je te maken. Nooit meer hoef je naar de winkel, de 3D printer maakt alles voor je wat je hartje begeert.

 

  

 

https://coding.koenig-bauer.com/nl/