Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Hoe bouw ik zelf een laptop?

Zelf een laptop bouwen is een leuke bezigheid. Helemaal nu de corona lockdown met drie weken verlengd is, moet je toch een leuke bezigheid vinden. Een daar van is het bouwen van een laptop. Het kost je best wat tijd en moeite en natuurlijk ok geld, maar eenmaal gebouwd kan je goed van genieten van je zelf gemaakt laptop. Wel moet je weten dat je geen geld bespaart als je zelf een laptop gaat bouwen. Een budget laptop zal altijd goedkoper blijven. Het voordeel van zelf een laptop bouwen is dat je het volledig kan maken naar jouw wensen.

Welke benodigdheden heb je nodig?

Het bouwen van een laptop is lastigere klus dan het samenstellen van een computer. Een computer biedt meer ruimte om de onderdelen te installeren, terwijl de laptop over minder ruimte beschikt. Om te beginnen kunnen we kijken naar de processors. De processor bepaald de snelheid van de laptop. Gewaardeerde processors zijn van Intel en AMD. Naast de processor moet er ook GPU bij gekocht worden. Om alles goed op elkaar te laten aansluiten is het nu tijd voor een goed moederboard.

Het volgende belangrijke punt is het visuele aspect. Wat voor grote scherm wil je en wat moet de kwaliteit zijn? Wij raden je aan om een beeldscherm te kopen van minimaal 13 inch. Ga daarnaast voor een kwalitatief hoog beeldscherm van een minimale resolutie van 1080p. Hoe hoger de resolutie, hoe duurder het beeldscherm zal zijn.

Het voordeel van een laptop samenstellen, is dat je ook zelf kan bepalen welk besturingssysteem je op je laptop zal installeren. Je kan er dus voor kiezen om een Windows licentie aan te schaffen, maar je zal ook voor Linux als besturingssysteem gaan. Linux is gratis en dus hierop kan je geld besparen. Je zal dus Linux kunnen gebruik en ander onderdeel van hogere prijsklasse aanschaffen voor betere prestaties.

https://laptopzelfsamenstellen.nl/