Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Hoe kan ik een handje meehelpen aan het behouden van een goed milieu?

Steeds meer mensen willen een handje helpen aan de verbetering van het milieu. Sommige mensen doen dit door goede doelen te sponsoren, anderen door bijvoorbeeld zonnepanelen aan te leggen op hun huis. Er is tegenwoordig een nieuw alternatief op de markt gekomen, de warmtepomp. Een warmtepomp vervangt de traditionele gasketel en zorgt er dus voor dat u minder of helemaal geen gas meer hoeft te gebruiken om uw water op te warmen. Zo kunt u uw hele huishouden gasloos laten functioneren. Er zijn een aantal verschillende typen warmtepompen. In dit artikel zal ik een overzicht geven van welke warmtepomp in welke situatie het best te gebruiken is.

Allereerst heb je de hybride warmte pomp. De hybride warmtepomp wordt geplaatst naast een traditionele gasketel, en zorgt ervoor dat de gasketel alleen in gebruik wordt genomen op het moment dat de warmtepomp niet genoeg warmte kan leveren. Heeft u dus net een nieuwe gasketel laten instaleren of bent u nog tevreden met de gasketel die zich momenteel in uw ketelkast bevindt, dan is de hybride warmte pomp de ideale oplossing voor u.

Naast de hybride warmte pomp, wordt er ook een volledig elektrische warmtepomp geproduceerd. Deze warmtepomp werkt, zoals de naam al suggereert, volledig op elektriciteit. Dit type warmtepomp wordt in twee verschillende varianten geleverd. Het verschil zit hem in de manier waarop de warmtepomp de warmte verzamelt. De ene variant verzamelt zijn warmte door middel van een ondergronds systeem, dat dus ook moet worden aangelegd, speciaal voor deze warmtepomp. Deze variant is dus het handigst bij nieuwbouw, omdat dan niet de hele vloer opengebroken hoeft te worden. De tweede variant haalt, net zoals de hybride warmte pomp, zijn warmte uit de buitenlucht. Voor deze pomp hoeft dus geen additioneel systeem te worden aangelegd. Zoekt u dus een manier om een steentje bij te dragen aan het milieu, maar woont u al een in prachtig huis, dan is deze tweede variant de beste optie.

 

https://techneco.nl/