Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Hoe kan virtual reality ter verbetering van de hardloop prestaties worden ingezet?

Virtual reality kan op verschillende manieren worden ingezet. Hetzij voor entertainment, merkbeleving, maar ook voor het verbeteren van sportprestaties. Door middel van een virtuele bril wordt een bepaalde situatie nagebootst. Hoe werkt het en hoe kan deze bijdragen aan het verbeteren van hardloop prestaties?

Vernieuwing

Je kent het gevoel vast wel; je wilt graag hardlopen, maar hebt er moeite mee om een nieuwe route te bedenken. Elke straat in de buurt van je huis heb je al een keer gehad en je vindt het hardlopen hierdoor een stuk saaier geworden. Door middel van virtual reality zal jij straks in compleet nieuwe omgevingen kunnen hardlopen. De 360 graden maakt het mogelijk elke kant op te kijken.

Toekomstperspectief

Op dit moment wordt er nog gebruik gemaakt van een vrij logge virtual reality bril. Nu is het niet erg handig en comfortabel om hiermee te hardlopen. De huidige brillen zijn wellicht nog niet geschikt om mee te hardlopen. Echter ontwikkeld de technologie zich ontzettend snel. In de toekomst zal het daarom mogelijk zijn om een veilige manier te hardlopen in een virtuele wereld.

Meer inzicht in eigen prestaties

Wat draagt een dergelijke wereld dan bij aan mijn sportprestaties? Je kunt zelf bepalen waar je loopt, overal ter wereld. Dit verbetert het plezier in het hardlopen, waardoor je meer zin zal hebben om weer te trainen. Tegelijkertijd worden al je prestaties bijgehouden. Wat dacht je van je snelheid, hartslag en het aantal verbrand calorieën. Virtual reality maakt het tevens mogelijk om bepaalde situaties her te beleven, waardoor je meer inzicht zal hebben in je training en sportprestaties.

http://www.vrbrilervaring.nl