Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Hoe solliciteer je op een vacature?

Heb je eindelijk de baan van je dromen gevonden en wil je hier dolgraag voor solliciteren maar ben je bang dat je jouw motivatiebrief en cv niet juist zijn? Dat kan gebeuren maar wees niet getreurd want in deze blog gaan wij je vertellen hoe jij cv moet opmaken en hoe je een goede motivatiebrief schrijft. Zo is straks het solliciteren op de vacature apothekersassistent een eitje.

 Om te beginnen moet je je curriculum vitae pakkend maken. Maar hoe doe je dit? Een goede cv geeft een samenvatting van je levensloop zoals je opleidingen, cursussen, werkervaring en overige activiteiten. Het is wel de bedoeling dat je relevante opleidingen en cursussen vermeld op je cv en dus niet je veterstrik diploma.

Je cv dient als visitekaartje dus het moet er netjes uitzien maar ook niet te saai. Het moet overzichtelijk zijn en verzorgd. Waar je op moet letten is dat de cv korte en nauwkeurige omschrijvingen bevat, enkel relevante informatie, correct taalgebruik en maximaal 2 pagina’s. Daarnaast is het natuurlijk ook niet de bedoeling om te liegen over je ervaringen.

Na het maken van een cv is het tijd om een pakkende sollicitatiebrief te schrijven. De brief is bepalend of je uitgenodigd wordt of niet. Het is een introductie en een reden waarom je uitgenodigd zal worden. Als de brief niet goed is wordt er niet eens naar je cv gekeken. Het is dus belangrijk dat de brief erg goed geschreven is. Je zal de in de brief moeten aantonen waarom jij zo gemotiveerd bent om daar te werken. Met de volgende tips kan je al een heel eind komen: Controleer de brief op taal- en spelfouten, zorg dat de brief geen opsomming is van je cv, de brief mag maar maximaal 1 A4 lang zijn, schrijf niet te veel met ik en zorg ervoor dat je brief compleet is dus ook de contactgegevens. Vacature gemeente worden straks makkelijk vervuld.

https://professionalpartners.nl/