Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

In het voorjaar naar Zuid-Spanje

De lente is officieel begonnen in Nederland, maar met de lekkere temperaturen wil het nog niet echt lukken. Het was zelfs de koudste maand maart sinds tijden. Gelukkig is het niet overal in Europa koud. Sommige delen van Europa kennen amper een winter. Neem nou Zuid-Spanje. Daar komt de gemiddelde temperatuur in de ‘wintermaanden’ januari en februari niet eens onder de 15 graden uit. Heerlijk toch?

In het voorjaar (maart, april en mei) is weer zelfs beter dan de gemiddelde zomer in Nederland. En niet alleen het klimaat is er heerlijk, ook het eten en de cultuur zijn fantastisch. Sevilla en Malaga zijn de twee meest in het oog springende steden in het zuiden van Spanje. Beide steden hebben de vakantieganger genoeg te bieden als het aankomt op bezienswaardigheden. Zo heeft Malaga het Arabische fort de ‘Alcazaba’ en de kathedraal van Malaga die jaarlijks veel bezoekers trekken. Ook wat kunst betreft is de stad goed bedeeld. De wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso is hier namelijk geboren. Van zijn werk is ook genoeg te bewonderen. Sevilla is één van de oudste steden van Spanje en beschikt over een prachtige historie. Oude kathedralen en de authentieke paleizen zijn hier niet te missen. Naast dat het cultureel een mooie stad is, is er ook voor jongeren genoeg te doen. Sevilla is namelijk een echte studentenstad en het nachtleven is zeer de moeite waard.

De zomervakantie is nog ver weg en het is begrijpelijk als je er nog even tussenuit wilt in het voorjaar. Bezoek één van deze (of allebei) heerlijke steden en boek snel nog even een lastminute naar Spanje. Je hebt een garantie op lekker weer en je kunt je nog even opladen voor de laatste maanden totdat de zomer aanbreekt. Lastminutes Spanje kunnen bovendien zeer voordelig zijn als je goed zoekt.

http://lastminutespanje.nl