Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Inbraken bij een bedrijf of huis voorkomen

Een inbraak; het kan ons allemaal gebeuren. Een grote villa of een kleine huisje in een achterstandswijk, een eigen winkeltje of een filiaal van een grote supermarktketen, we zijn allemaal een potentieel doelwit voor criminelen. En niemand wil dat er ingebroken wordt. Ten eerste zorgt het voor een onveilig gevoel, je hebt het gevoel dat je zelfs in je huis niet veilig bent en daardoor kan je je niet ontspannen. Ten tweede zorgt het voor heel veel verlies in spullen, waarvan je vooral bij woninginbraak niet het gehele bedrag terugkrijgt. Ten slotte is het ook heel veel gedoe. De aangifte, het aangeven bij de verzekeraar, opruimen, de spullen vervangen… het houdt maar niet op. Daarom is het fijn als we een inbraak kunnen voorkomen. Maar hoe kan je dat doen? 

 

Voor een inbraak in een woonhuis is er Woonhuisbeveiliging waar u gebruik van kan maken. Dit kan bijvoorbeeld een alarmsysteem zijn dat geluid maakt. Wanneer de deur opengaat, heeft degene die binnen komt een minuut om de code in te voeren. Gebeurt dit niet of heeft diegene het 3 keer fout? Dan zal er een alarm gaan ringen door het huis en worden de buren gealarmeerd. In sommige gevallen maakt het alarmsysteem zelf meteen een noodoproep. Een andere veel gebruikte methode is een camerasysteem. In de bel zit dan een camera, waardoor de eigenaar van het huis altijd kan kijken wie er aan de deur is. Dit is ook een goede manier om een inbreker nadat hij het plaats delict heeft verlaten, op te sporen. 

 

Voor een inbraak in een bedrijf kan er Bedrijfsbeveiliging worden geïnstalleerd. Dit kan ook in de vorm van een alarmsysteem met geluid, maar wordt vaker gedaan met camerasystemen. Dit is omdat het risico op een inbraak groter is bij een bedrijf en camera’s een groter afschrikeffect hebben. 

 

https://www.groenewegendelft.nl/