Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Tanden zijn het sterkst

Je tanden zijn een van de sterkste dingen van je lichaam, tenminste als je ze goed onderhoud. Een tand is een gecalcificeerde van zichzelf min of meer witte structuur waarmee we eten vermalen. Tanden zijn erg belangrijk voor de mens, en het is daarom de zaak dat we ze goed onderhouden. Mocht dit niet gebeuren kan het zijn dat er sneller gaatjes optreden, de tanden verrotten, het tandvlees ontstoken gaat of dat er tanden getrokken moeten worden.

Het verzorgen van je tanden kan op vele verschillende manieren, het is in ieder geval van belang dat je minstens twee keer per dag je tandenpoetst, doe dit dan ook in de ochtend en in de avond. In de ochtend wordt het aangeraden om je tanden te poetsen na het eten, aangezien het eten dan nog gewoon goed smaakt. Direct na het tandenpoetsen eten wordt afgeraden. Daarnaast is het van belang dat er geflost wordt en dat eventueel met een tandenstoker etensresten worden verwijderen na het eten.

In onze kinderjaren hebben wij een maal gewisseld van gebit, dit is gegaan van een melk gebit naar een volwassen gebit. Het volwassengebit houden we de rest van ons leven en het is daarom van belang dat je deze goed onderhoud. Wanneer we naar onze tienerjaren gaan is het zo dat we ons volledige gebit helemaal ontwikkeld hebben. Bij een enkeling zal dit alleen niet in een keer goed staan. Om te voorkomen dat tanden scheef gaan staan, en hier later last van ondervonden zal worden krijgen tieners vaak een beugel. Deze beugel kent vele verschillende vormen maar heeft als hoofddoel het gebit rechttrekken. Bij een enkeling past het volwassen gebit niet in de mond en zullen zij een kies trekken of een tand trekken. Dit zal vervelend zijn maar is uiteindelijk het beste omdat het gebit anders weer scheef zal staan of het eten niet goed gekauwd kan worden en er eventueel eerder gaatjes kunnen ontstaan.

 

http://www.orfeokliniek.nl/