Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Tips voor nog mooier haar

Als je net van de kapper komt, dan zit je haar altijd geweldig. Ten minste, als je een goede kapper delft hebt. Maar na een paar dagen begint het er steeds minder goed uit te zien. Herken je dit? Dan is het tijd meer aan haarverzorging te gaan doen. Maar waar je dan begint, kan lastig blijken. In dit artikel leer je in 3 makkelijke stappen mooier haar te krijgen.

Stap 1: Shampoo

Er zijn zoveel shampoos op de markt, we zien door de bomen het bos niet meer. Waar moet je dan in hemelsnaam op letten met het uitzoeken van de perfecte shampoo? In ieder geval niet op ingrediënten als kamille-extract, gemberextract of welk extract dan ook. In reclames worden we doodgegooid met deze termen, maar in werkelijkheid betekent het niet veel. Het heeft vooral veel effect op hoe de shampoo ruikt. Het belangrijkste is dat je een shampoo zonder microplastic koopt. Dat is beter voor je haar en het milieu.

Stap 2: Conditioner

Het gebruik van een conditioner is ook heel erg belangrijk. De fout die veel mensen echter maken is dat ze te veel gebruiken, waardoor hun haar vet wordt. Een klodder ter grote van een munt is echter meer dan genoeg voor lang haar. Daarbij is het belangrijk dat je de conditioner alleen op de punten aanbrengt. Conditioner zorgt namelijk voor een vette hoofdhuid als het daarmee in aanraking komt.

Stap 3: Haarmasker

Eens in de zoveel tijd is het verstandig om je haar een masker te geven. Een haarmasker werkt in principe  hetzelfde als een gezichtsmasker; je verspreidt het goed, laat het een paar minuten intrekken en wast het weg. Hoe vaak je een haarmasker moet doen is afhankelijk van hoe beschadigd je haar is, voor normaal haar is eens in de week prima.

Heb je die nou allemaal geprobeerd en helpt het niet (voldoende)? Ga dan naar One Kappers, top haarverzorging delft , voor advies.

 

https://www.onekappers.nl