Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Vijf Spaanse steden die je gezien moet hebben

Bijna elke Nederlander is wel eens op vakantie naar Spanje geweest. Hierbij zijn vooral de stranden aan de middellandse zee erg populair. De Costa Brava, Dorada en Del Sol staan bekend om hun Nederlandse enclaves. Echter is er naast massa toerisme ook een prachtig land te ontdekken en zijn er ook voldoende Spaanse steden die zich uitstekend lenen voor een bezoek.

Barcelona

Een van de meest bekende steden naast de hoofdstad Madrid is toch wel Barcelona. De stad is de hoofdstad van Catalonië en is gelegen aan de middellandse zee. De stad kent meerdere toeristische trekpleisters zoals de nog steeds niet afgebouwde kathedraal Segrada la familia en het prachtige parc guell. Twee kunststukjes van de architect Gaudi. Verder is de Ramblas uiteraard iets wat je gezien moet hebben.

Valencia

De stad Valencia ligt op een afstand van ca. 350 kilometer van Barcelona. Het is de derde stad van het land en staat bekend om haar sinaasappels. Naast fruit is dit ook de plek waar het gerecht Paella is bedacht. De stad is erg ruim opgezet en kent heel veel groen. Het park Albufera is een beziekje waard en in de fraaie tuinen van de wijk Eixample kan je heerlijk genieten van de groene omgeving.

Malaga

Malaga is een stad in het zuiden van Spanke. Gelegen aan de Costa del Sol kan je veel gebouwen vinden uit de romeinse tijd. Picasso is in deze stad geboren en natuurlijk valt zijn ouderlijk huis te bewonderen.

Madrid

De hoodstad van spanje en volgens veel mensen een van de mooiste steden van Europa. De stad is na Londen en Berlijn de grootste stad van Europa en heeft ontzettend veel te bieden. Kunstliefhebbers kunnen genieten van verschillende musea en voetbalfans kunnen een kijkje nemen in Satiago Bernabeu. De stad kent ook veel mooie paleizen en kathedralen. Het centrale plein Plaza Mayor is ook zeker een bezoek waard.

Granada

Granada heeft iets unieks. Het is hier namelijk mogelijk om een strand en ski vakantie te combineren. Aan de voet van de Sierra Nevada is het mogelijk om de lift te pakken de bergen in. Op minder dan een half uur rijden ligt de middellandse zee met een compleet ander klimaat. Het skiseizoen loopt van november tot en met april. Granada zelf kent ook een aantal hoogtepunten waarvan het Alhambra het bekendst is. Dit paleis is een van de beroemdste monumenten van Spanje.

http://vakantiespanje.nl/