Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Zonder stress op vakantie als ondernemer

Een jaar hard werken. Dag in, dag uit. Als ondernemer weet je niet beter. Gelukkig staat de vakantie voor de deur. Even een paar weekjes bijtanken. Wel is het van belang dat je de zaak goed achterlaat, je personeel goed instrueert en je netwerk weet dat je weg bent. Het laatste wat je wilt is dat je vanaf je vakantieadres problemen moet gaan oplossen of constant moet bellen en dergelijke. Hierbij een aantal praktische tips zodat je met een gerust hart kunt genieten van een welverdiende vakantie.

Het is van belang dat je de tijd neemt om je werkzaamheden goed af te ronden voordat je vertrekt. Plan je agenda in de week voor vertrek dan ook niet overvol met afspraken. Hierdoor zal je de tijd hebben om alles goed en rustig af te ronden. Door je werkzaamheden geleidelijk af te ronden zal je bovendien met minder stress vertrekken dan wanneer je vlak voor vertrek nog druk in de weer bent met van alles.

Ook de overdracht van de werkzaamheden naar je personeel is essentieel. Zij moeten weten wat ze te doen staat. Ook moet degene die jouw werkzaamheden tijdelijk overneemt dit duidelijk weten. Maak een overzicht waarbij je per persoon een aantal taken toewijst. Zo voorkom je verwarring. Belangrijke documenten en informatie kunnen online worden opgeslagen in bijvoorbeeld Google Docs.

Tot slot de liquiditeitsplanning en personeelsplanning. Zorg ervoor dat alle facturen betaald zijn, zodat je hiermee niet in de problemen kan komen. Voor noodsituaties zou je je internetbankieren benodigdheden mee kunnen nemen. Ook de bezetting op kantoor is belangrijk. Vaak ervaren kleinere bedrijven in de zomer problemen met de klantenservice, omdat de bezettingsgraad vaak lager is. Door bijvoorbeeld de telefoondienst tijdelijk uit te besteden kan je werkdruk al behoorlijk verlichten. Zo’n antwoordservice hoeft helemaal niet duur te zijn, want je betaalt alleen per inkomend telefoontje.

http://antwoordservice-telefoonservice.nl