Sint Spektakel
Image default
Society / Holidays

Van ontwerp naar eindproduct

Ondernemers, er zijn zoveel verschillende ondernemers met goede ideeën, maar lang niet alle ideeën worden daadwerkelijk uitgevoerd. Het probleem waar veel ondernemers tegenaanlopen is het bereik van de juiste mensen of problemen met het product ontwerpen. Beide zijn net zo belangrijk zeker voor startende ondernemingen. Zonder een goed marketing plan, heeft een goed product ontwerp weinig zin en andersom geldt precies hetzelfde. Startups maken vaak gebruik van studiemodellen om te achterhalen wat klanten nou echt willen en wat het juiste ontwerp is voor een product. Hier is veel onderzoek voor nodig en die proces kan lastig zijn om te achterhalen wat juist is voor het product en de klant.

Dit is hoe scholieren ook vaak te werk gaan bij het uitvoeren van een project. Het is hierbij van belang om evenveel aandacht te besteden aan de marketing en het product ontwerp. Denk aan kunststof producten waar een goed idee achter zit. Als startende ondernemer kun je een model maken wat nog verre weg is van het eindproduct, maar wel de belangrijkste eigenschappen bezit. Door dit aan de klant voor te leggen kun je feedback krijgen waar je vervolgens weer aanpassingen mee kunt doen aan je product. Ook kan het materiaal bepaald worden in deze fase zoals bijvoorbeeld de sterkte kunststof. Kunststof modellen kunnen in sterkte verschillend zijn door de functie die het uit moet voeren en waar het tegen bestemd moet zijn. Denk hierbij aan een afvalcontainer die tegen weer en wind en een grote massa bestendig moet zijn, terwijl een dopje van een waterfles ook zachte kunststof kan bevatten.

Experimenteer of vraag extern advies aan om te bepalen wat voor je product zal werken. Hierbij komen verschillende factoren kijken en daarom is dit niet eenvoudig en een langdurend proces. De klant heeft hierin uiteraard ook een aandeel in, want die gaat het product tenslotte gebruiken.

https://www.sint-spektakel.nl/